Hay Dot Carpet kleed - Het verhaal

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Hay Dot Carpet kleed staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over het Hay Dot Carpet kleed.

Hay Dot Carpet

De Hay Dot Carpet bestaat uit allemaal kleine bolletjes wol, die met de hand aan elkaar gestikt zijn. Er zijn acht verschillende prints en drie formaten. Flinders heeft zes van de acht varianten. Elke print heeft zijn eigen naam. Dot Carpet Pink Hot en de Dot Carpet Big Blue bijvoorbeeld. Kijk naar het kleed, dan snap je gelijk waar de naam op slaat.

Hay Dot Carpet kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Hay Dot Carpet.

Kleuren en formaten

Het is duidelijk te zien dat de Dot Carpets samen een collectie zijn. Ze hebben allemaal gekleurde lijnen door het kleed lopen, elk kleed heeft weer een andere kleur lijn. Je kunt kiezen uit de volgende formaten:
Small: B 80 x L 100 cm
Medium: B 120 x L 170 cm
Large: B 150 x L 200 cm.

Hay Dot Carpet kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Formaten van de Hay Dot Carpet.

Modern of romantisch interieur

Doordat de kleden gemaakt zijn van allemaal losse wollen bolletjes, geeft dit een verrassend effect. Het tapijt is niet zo vlak zoals 'normale' tapijten, het kleed is hierdoor iets speelser. De Hay Dot Carpet past in een modern interieur door de patronen van het kleed. Ook zou het kleed, voor wat contrast, in een romantisch interieur passen.

Hay Dot Carpet kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Hay Dot Carpet.

Hay en Scholten & Baijings

Scholten & Baijings is een Nederlands ontwerpersduo die vooral een passie hebben voor unieke stofsoorten. Ze hebben voor Hay al meerdere producten ontworpen. Zoals de Hay Cold Forest theedoeken of de Hay Box theedoeken. Scholten & Baijings gaan als volgt te werk. Eerst wordt er naar stofsoorten gezocht, daarna wordt het ontwerp van het product bedacht. Dit zorgt voor vernieuwende producten, waarbij het soort stof een centrale rol speelt. Dat is ook duidelijk terug te zien in de collectie Dot Carpets.

Hay Dot Carpet kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Hay Cold Forest theedoeken €19,-
2. Hay Box theedoeken €19,-
3. Hay Kitchen Tiles theedoeken €19,-.

Wil je het kleed van dichtbij zien? Kom dan langs in onze winkel. Wil je meer weten over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.