Hay Colour Carpets - Het verhaal

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Hay Colour Carpets staan deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Hay Colour Carpets.

Kleurrijke design vloerkleden

De Hay Colour Carpets zijn een kleurrijke toevoeging aan de collectie van het Deense designlabel Hay. De collectie bestaat uit zes verschillende vloerkleden gemaakt van 100% Nieuw Zeelands wol. Elk kleed heeft haar eigen kleurenpalet en karakter.

Hay Colour Carpets - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Hay Colour Carpets.

Als je de verschillende kleden zo ziet, zijn ze onder te verdelen in twee groepen. De kleden met zwart erin en kleden met overwegend lichtere tinten.

Hay Colour Carpets - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Hay Colour Carpets.

Donkere tinten

De donkere kleden hebben veel grijs- en zwarttinten. Deze kleden staan mooi in een ruig en stoerder interieur. Heb je een licht interieur en zou je toch graag voor wat donkere tinten willen gaan? Zorg er dan voor dat je in je interieur ook een ander item/detail hebt in een donkere kleur. Dat creëert eenheid. Bij de Hay Colour Carpet 01 en Hay Colour Carpet 03 zorgt het groen en blauw voor wat kleur.

Hay Colour Carpets - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Hay Colour Carpet 01 €859,-
2. Hay Colour Carpet 06 €859,-
3. Hay Colour Carpet 03 €859,-.

Lichte tinten

De lichtere kleden staan mooi in een kleurrijk interieur. Er zitten aardig wat roze tintjes in die de kamer een vrolijke noot geven. Ga voor mooi rood/roze en felblauw met het Hay Colour Carpet 02. De Colour Carpet 04 is net even wat aparter met zijn verschillende schakeringen blauw en zijn rode randje.

Hay Colour Carpets - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Hay Colour Carpet 02 €859,-
2. Hay Colour Carpet 05 €859,-
3. Hay Colour Carpet 04 €859,-.

Scholten & Baijings

Stefan Scholten en Carole Bajings, oftewel Scholten & Baijings, vormen sinds 2000 een succesvol designduo. Kenmerkend voor hun ontwerpen is het minimalistische in combinatie met felle kleuren en excentrieke prints en productietechnieken. Dit ontwerpersduo ontwerpt anders dan anders. Ze zoeken eerst materialen en kleuren uit en gaan daarna pas een product ontwerpen wat daarbij past. Zo is ook de mooie Colour Carpets collectie tot stand gekomen.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.