Gezonder en slimmer dankzij Roel Deden

On posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat productontwerper Roel Deden centraal in Jong Talent: "Het liefst ben ik aan het innoveren en niet aan het stijlen".

 

Roel Deden portret
Naam Roel Deden
Geboortedatum 4 september 1987
Opleiding Bachelor of Design (DAE)
Afgestudeerd
2013
Werkuren p/w 40 uur
Website  www.roeldeden.com

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

Functioneel, uitgaande van een nieuwe functie met oog voor esthetiek. Ik ben zeer pragmatisch ingesteld en denk dat als je een product benaderd vanuit de functie en het minimale overhoud wat nodig is, zonder de vorm uit het oog te verliezen, je vaak op een goed ontwerp uit komt. Het liefst ben ik aan het innoveren en niet aan het stijlen. Sociale onderwerpen gebruik ik graag als startpunt in mijn ontwerpproces.

Phonelamps 600x200
Beeld Phonelamps, leuke lampjes voor op je telefoon. Meer over deze lampjes weten? Bekijk dan de Phonelamps website.

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

Mijn grootste inspiratiebron is de website TEDtalks. Soms zeg ik, als we de wereld zouden kunnen "TEDifyen" zou deze er een stuk beter van worden. Op deze website vind ik onderwerpen waar ik over na wil denken en problemen waar ik oplossingen voor wil vinden.

Atelier van Roel
Beeld Het atelier van Roel. 

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

Dat we in grote mate spullen blijven consumeren die we niet nodig hebben. We doen oude spullen weg alleen omdat er een nieuwe versie uit is terwijl de oude versie misschien zelfs beter werkt. Of omdat producten seizoensgebonden zijn en niet meer hip zijn een volgend jaar. Ik denk dat het beter is als we eerst goed nadenken voor we iets aanschaffen of wegdoen en waar het dan precies heen gaat als we afscheid nemen van onze oude producten.

Printhesis 600x400
Beeld Printhesis, de 3D printbare armprothese. 

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

De Printhesis, een 3D printbare prothese die voor 600 euro geproduceerd kan worden in 3 weken in plaats van huidige protheses voor 8.000 euro waar je maanden op moet wachten.

Appsyllabus, een nieuwe intuïtieve manier van leren waarbij je door je lesstof heen speelt via een computer of tablet in plaats het de moeten lezen.

 Detailfoto van het atelier van Roel
Beeld Detailfoto van het atelier van Roel.

 

Wat is je ultieme droom?

Mijn droom is dat ik de wereld een stukje beter laat werken. Nu is de term "beter" natuurlijk moeilijk te definiëren en voor wie dat dan precies geldt. Voor mij betekent het in ieder geval dat ik bijdraag aan een gezondere en slimmere samenleving. Hierbij is bekendheid of status niet belangrijk al denk ik wel dat je hierdoor soms sneller je doel bereikt.

Printhesis detail haak
Beeld Printhesis detailfoto van de haak.

 

Verzameling van Phonelamps
Beeld Verzameling van de Phonelamps.

 

Vergelijking Prosthetics
Beeld Vergelijking van de Prosthetics.

 

Wat vind je van de producten van Roel?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Roel. Heeft hij goud in handen? 


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.