Getipt: AZ DESIGN – naslagwerk over design

On posted by Eelco Naumann in Interieurtrends

Tegenwoordig kunnen we digitaal bijna alles opzoeken. Maar de computer kan toch echt niet tippen aan het tastbare van een boek. Welk boek over design mag niet ontbreken in jouw boekenkast? Onze boekentip: AZ DESIGN.

Flinders.nl - AZ Design- design voor ieder interieur

Van designmeubels tot auto's en badkamerproducten

Met ruim 500 pagina's over designmerken en ontwerpers biedt het boek een zeer compleet overzicht van design in verschillende branches: van meubels tot auto's. Oftewel: design van A tot Z.

Artemide, Flos, Kartell, Philippe Starck en Antonio Citterio

Zoals gezegd behandeld het boek merken én designers. Denk aan meubel- en verlichtingsmerken als Artemide, Artifort, Flos en Kartell, maar ook aan Audi, Dornbracht, Philips, Hansgrohe en Motorola. Ook belangrijke ontwerpers ontbreken niet. Grote namen als Antonio Citterio, Philippe Starck, Eero Saarinen en Charles en Ray Eames prijken in de index van AZ DESIGN.

Flinders.nl - AZ Design - design voor ieder interieurFoto: Bladzijde uit AZ DESIGN met afbeeldingen van producten van Fritz Hansen.

Bij elke beschrijving van een merk of ontwerper staat een beknopt overzicht van de ontworpen/geproduceerde producten. Samen met de sprekende foto's krijg je zo heel snel een goede indruk van het label of de designer.

Op de omslag van AZ DESIGN

"AZ DESIGN is het meest volledige naslagwerk van internationaal productdesign uit de 20ste en 21ste eeuw. Het boek omvat de meest invloedrijke designers en de belangrijkste designgeoriënteerde bedrijven wereldwijd. Van Le Corbusier, Raymond Loewy, Maarten van Severen, Philippe Starck en Marcel Wanders tot Apple, BMW, Droog Design, Moooi en Nokia. De gepresenteerde producten variëren van meubels, auto's, gereedschap, glaswerk, keramiek, kranen en lampen tot computers, mobiele telefoons en mp3-spelers. Het boek bevat meer dan 2800 afbeeldingen in kleur."

  • Auteurs: Bernd Polster, Claudia Neumann, Markus Schuler, Frederick Leven
  • ISBN: 978-90-776-9907-2
  • Verkoopprijs: 29,90 EUR
  • Formaat: 225 x 200
  • Aantal pagina's: 540
  • Uitgave: Uitgeverij Lannoo

Bestel dit boek en leun met je nieuwe aanwinst achterover in je design loungestoel!

Hiske Teerling Hiske Teerling is werkzaam bij Flinders. In de functie van content manager bezoekt zij de hipste beurzen en events, vraagt designlabels het hemd van het lijf en speurt de wereld van design af naar gloednieuwe producten en trends.