Gespot: OOOMS design studio

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Aan de Gagelstraat in Eindhoven bevindt zich een ietwat vervallen tweelaags gebouwtje: het TAC. Voor jonge design studio's een ideale plek om aan producten te werken. Tijdens de Dutch Design Week is de expositieruimte de Toonkamer opengesteld voor publiek.

 Flinders.nl - OOOMS Studio - design voor ieder interieur

Studio OOOMS, BLOKmeubel, Marijn van der Poll en Ilona Huvenaars bundelen hun krachten in het gebouw aan de Gagelstraat met een expositie waarin bekend en nieuw werk te bewonderen is. En bewonderen doen we zeker. De producten van OOOMS vragen om meer toelichting en daarom kloppen we aan bij hun atelier.

 Flinders.nl - OOOMS Schizolamp - design voor ieder interieurFoto: De Schizolamp komt uit de Schizo reeks van OOOMS, Deze serie heeft twee gezichten. Wegens het geribbelde oppervlakte kun je twee silhouetten van verschillende vormen zien in één ontwerp. 

Wie is Studio OOOMS?

Karin van Lieshout en Guido Ooms vormen samen Studio OOOMS. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Design Academy Eindhoven. Guido studeert in 2000 af en Karin volgt een jaar later. Na een aantal jaar als freelance designer te hebben gewerkt, besluit Guido zijn eigen studio te beginnen. Niet veel later sluit Karin zich bij hem aan.

Flinders.nl - OOOMS Guido Ooms en Karin van Lieshout - design voor ieder interieurFoto: Guido Ooms en Karin van Lieshout van Studio OOOMS.

Flinders.nl - OOOMS Studio - design voor ieder interieurFoto: Een kijkje in het atelier van OOOMS.

Producten van OOOMS

Guido's enthousiasme en speelse benadering voorzien de Studio van voldoende ideeën. Karin zorgt dat de goede ideeën ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Deze samenwerking levert een reeks bijzondere producten op.

Flinders.nl - OOOMS Puzzleboard - design voor ieder interieurFoto: De Puzzleboard van OOOMS is een snijplank die je makkelijk uit kunt breiden.

Flinders.nl - Glassbulb light en Schizovaas - design voor ieder interieurFoto: Glassbulb light is een lamp in de vorm van een wijnglas. De Schizovaas heeft twee silhouetten in één ontwerp.

Hiske Teerling Hiske Teerling is werkzaam bij Flinders. In de functie van content manager bezoekt zij de hipste beurzen en events, vraagt designlabels het hemd van het lijf en speurt de wereld van design af naar gloednieuwe producten en trends.