Gespot: Magis design

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

In 1976 werd Eugenio Perazza raar aangekeken toen hij zijn label oprichtte. Van deze nieuwkomer in de designwereld had niemand gedacht dat 'zijn' Magis zou uitgroeien tot het toonaangevende meubelmerkdat het vandaag de dag is. Perazza heeft Magis roem geschonken na publicatie in de trendset bijbel 'Wallpaper'. Hier werd Perazza koploper in de toplijst van “Ten who will change the way we live”.


Foto: oprichter van het designlabel Magis, Eugenio Perazza.

De kwaliteit van Magis

Magis, het merk dat staat voor kwaliteit en creativiteit is altijd op zoek naar technologische verfijning. Een belangrijk onderdeel van het dagelijkse designproces is het opzoeken van grenzen.

Foto: De First Chair van Stefano Giovannoni.

Top design van Stefano Giovannoni

Kenmerkend voor Magis is de veelzijdigheid. Die is onder meer terug te vinden in de prijswinnende Chair First. Designer Stefano Giovannoni heeft deze stapelbare stoel vorm en functie gegeven. Niet voor niets dat de ontwerper hiermee in 2007 zijn naam in de design wereld vestigt.


Foto: De 'Dodo' en de 'Puppy' uit de MeTooMagis-collectie.

Designstoelen voor kinderen

In 2004 is Magis het eerste designlabel dat een meubellijn gericht op kinderen op de markt brengt. Met de MeToo-collectie is een nieuw succes geboren. En bij het zien van de producten is duidelijk waarom. Kijk maar goed naar de 'Puppy' van Eero Aarnio en de 'Dodo' van Oiva Toikka. Welk kind wil er nou niet zo'n hippe vogel om op te zitten?