Gespot: de woontrends van 2011

On posted by Wilma Korrel in Interieurtrends

Ieder jaar schrijft Studio bécé, het Trend & Design centre achter het merk bécé raamdecoratie, een trendverhaal. Het trendverhaal van 2011 is geschreven rondom het thema "Feeling". Gevoel wordt steeds belangrijker.

Trends laten je vooruit kijken, opnieuw denken en het gewone bijzonder maken. Alex Speelman en Meindert Bos, de trendwatchers van Studio bécé, reizen de wereld rond op zoek naar de nieuwste trends in de mode- en interieurwereld. Zij doen zo veel inspiratie op voor nieuwe raamdecoratiecollecties.

Het thema 'Feeling' hebben zij toegepast op de vier trends: Feel Basic, Feel Romantic, Feel Rich en Feel Free.

Feel Basic

Flinders - Woontrends 2011 Feel Basic - Design voor ieder interieur

Feel basic betekent puur wonen. Niets is mooier dan natuurlijke kleuren en materialen, warme vergrijsde tinten, wol, linnen en katoen. Veel mensen geven de voorkeur een natuurlijke uitstraling en daarom blijft deze trend de grootste. Deze trend geeft een gevoel van authenticiteit, balans en ecologie.

Feel Romantic

Flinders - Woontrends 2011 Feel Romantic - Design voor ieder interieur

Wonen in romantiek. Een huis om verliefd op te worden. Deze trend roept een gevoel op van een zomerbries, van dromen die uitkomen en van romantiek ten top. Een gevoel van bloemdessins, ruitjes en folklore. Feel Romantic is een mix van brocant en erfstukken aangevuld met zelfgemaakte items.

Feel Rich

Flinders - Woontrends 2011 Feel Rich - Design voor ieder interieur

Wonen in stijl. Wie wil er niet wonen in een warm, chic en uitnodigend huis? Wonen in stijl doe je in de trend Feel Rich. Deze trend geeft een gevoel van comfort, stijl en ongedwongen luxe. Mooie rijke kleuren laten de trend Feel Rich spreken.

Feel Free 

Flinders - Woontrends 2011 Feel Free - Design voor ieder interieur 

Wonen in kleur. Dit huis laat een stukje toekomst zien. Door een link te leggen tussen het verleden en de toekomst ontstaan de mooiste dingen. Felle, heldere kleuren brengen je huis tot leven en zijn een mix tussen vintage en modern. Kies voor een kleurrijk familiehuis.

Bekijk hier hun trendfilm voor meer inspiratie en mooie beelden.

Wilma KorrelWilma Korrel is oprichter van Int. Interior Styling & Design een interieuradviesbureau dat adviezen geeft aan particulieren en bedrijven. Dit kan variëren van enkel kleuradvies tot het volledig inrichten, aankleden en verlichten van woning of bedrijfspand.