Gespot: de Tip Ton en Map Table van Vitra

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Op de Salone del Mobile kwamen veel bekende namen en merken voorbij. Uiteraard kon het bekende meubelmerk Vitra niet thuis blijven. Ontwerpers Edward Barber en Jay Osgerby waren de gelukkige die hun nieuwe designstoel op de beurs aan het grote publiek mochten tonen. 

De Tip Ton van Vitra

Tip Ton

 

De Tip Ton is een strakke stoel gemaakt van Polypropileen (kunststof). Barber en Osgerby hebben de stoel uniek weten te maken door in de onderleuning een kleine knik van 9 graden te verwerken.

 

Tip Ton

 

Hierdoor krijgt je als gebruiker de mogelijkheid de stoel naar voren te leunen en dichter op tafel en/of bureau te komen terwijl de rug recht blijft. Een uitzonderlijke optie voor een eetkamerstoel.

 

Tip Ton

 

De naam Tip Ton verwijst naar de twee manieren waarop de stoel gebruikt kan worden. Vanuit een rustpositie kantelt de gebruiker eenvoudig in een actieve positie. Een eenvoudige kanteling die de stoel karakter geeft. Wij zeggen: "Kantelen maar!"

 

De Map table van Vitra

Naast de Tip Ton onthulde Vitra nog een ontwerp van Barber & Osgerby: de Map Table. Een tafel die zowel als vergader-, kantoor- of werktafel gebruikt kan worden en makkelijk te stapelen is.

Map Table

 

De Map Table plaats je door zijn trapezoïde vorm eenvoudig in een ronde formatie, om zo een handige vergaderplaats te creëren. Voor een heerlijk uitgebreide vergadersessie met collega's is de Map Table uitermate geschikt.

Map Table

 

Meer weten over ontwerpersduo Barber & Osgerby? Klik dan hier.