Gespot: de flagshipstore van Artemide in Amsterdam

On posted by Geert-Jan Smits in Interieurtrends

Het is zaterdagochtend, 10:30 uur, en ik sta voor de deur van de nieuwe Artemide flagshipstore in Amsterdam. De showroom is nu zes weken open. Tijd voor Flinders om eens een kijkje te nemen.

Flinders.nl - Artemide Flagshipstore - design voor ieder interieurFoto: Artemide flagshipstore van buiten bekeken.

Bekijk de Artemide Tolomeo, Nur, Pipe en Logico

Het historische pand aan de Hobbemakade 89 biedt een prachtig onderkomen voor een grote collectie Artemide lampen. Naar eigen zeggen kunnen zowel consumenten als architecten en projectinrichters zich hier laten inspireren door de nieuwste designs en technieken op lichtgebied. Gelukkig is er ook plaats voor de echte Artemide klassiekers, zoals de Tolomeo, Nur, Pipe, Logico, Agua cil, Nesso, Melango en de Castore.

Flinders.nl - Artemide lampen - design voor ieder interieurFoto: Lampen van Artemide.

Artemide Showroom

Het interieur is helemaal wit gehouden, wat zorgt voor een neutrale en rustige achtergrond. En wat me persoonlijk aanspreekt: de showroom staat niet zo bomvol. De producten komen goed tot hun recht en staan niet in de verdrukking tussen andere merken. 

Flinders.nl - Artemide Flagshipstore - design voor ieder interieur

Sfeer op maat met de lichtadviseur

Het pand bevat een aantal technische snufjes. Met een universele afstandbediening kun je samen met de aanwezige lichtadviseur een sfeer op maat creëren. Tot slot is er een echte eyecatcher, namelijk de muur van licht in de vergaderruimte. Met één druk op de knop belicht je deze muur in elke gewenste kleur. Genoeg reden om eens een kijkje te nemen. Zeker als je toch in de buurt bent!

Flinders.nl - Artemide Flagshipstore - design voor ieder interieur

Flinders.nl - Geert-Jan Smits - design voor ieder interieurGeert-Jan Smits is oprichter van Flinders. Hij is nog relatief nieuw in de wereld van design en bezoekt daarom beurzen, showrooms, neust in de interieurbladen en twittert zich in de rondte. Geert-Jan heeft een passie voor beeldhouwen, kunst & vernieuwend design.