Gespot: De Ahrend 380 van Ineke Hans

On posted by Wendy Schouten in Interieurtrends

Ineke Hans kennen we onder meer van haar ontwerpen voor Royal VKB. Naast huishoudelijke producten ontwerpt ze ook eigengereide meubelen. Ze koesterde al lange tijd de wens om met meubelmerk Ahrend samen te werken. In 2011 was deze samenwerking een feit. De Ahrend 380 is het resultaat; een set van stoel en tafel die in zowel huiskamer als werkomgeving en horecagelegenheid past.

Ahrend 380
Foto: Ahrend 380 stoel wit/zwart.

Doordacht design van Ineke Hans

Het unieke aan de stoel is dat hij eigenlijk maar uit twee onderdelen bestaat die met gemak uit elkaar kunnen worden gehaald of in elkaar kunnen worden gezet. De stoel is stapelbaar waardoor je hem heel compact kan transporteren. Naast de praktische functies van de stoel heeft Ineke ook gedacht aan het karakteristieke design. Naar eigen zeggen is ze erg tevreden over de achterkant van de stoel: “Een stoel zie je toch meestal van achteren. De 380 is waanzinnig mooi driedimensionaal aan de achterkant. Daar ben ik heel trots op!” Erg slim van Ineke om hier aan te denken. Ook de leuningen van de stoel zijn doordacht. De platte armleuninkjes zijn zo ontworpen dat ze naadloos op elkaar aansluiten als je ze naast elkaar zet. Als je de stoelen in rijen plaatst ontstaat hierdoor een extra oppervlakte.

Ahrend 380
Foto: De Ahrend 380 stoelen krijgen een extra oppervlakte wanneer je ze naast elkaar plaatst.

Duurzame stoelen van Ahrend

Ineke heeft in haar ontwerpen voor Ahrend duidelijk rekening gehouden met het milieu. De tafel heeft een Volkern tafelblad: een duurzaam solide materiaal. De stoeltjes zijn vervaardigd uit recyclebaar kunststof.

Ahrend 380
Foto: Ineke Hans met haar Ahrend 380 stoel en tafel set.

De ronde tafel is op een subtiele manier verwant aan de stoel. Zo zien we dat de tafelpoten de vorm hebben van de ongelijke driehoek die ook in de stoel is verwerkt.

Ahrend 380
Foto: De Ahrend 380 stoel en tafelpoten zijn veranderbaar in kleur; wit, blauw of zwart.