Gelderland meubelen op Woonbeurs 2013

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Flinders-merk Gelderland meubelen was aanwezig op de Woonbeurs 2013. Sales- en marketingmanager Jan Willem Huethorst geeft een rondleiding op de stand.

Het gaat goed met Gelderland meubelen. Klinkende ontwerpersnamen als Jan des Bouvrie, Henk Vos en Scholten & Baijings worden aangevuld met nieuw designtalent als Tom Dissel en Ferry Meewisse. “In tijden van crisis gaan mensen kiezen voor zekerheid en duurzaamheid,” aldus Jan Willem Huethorst. “Een Gelderland-product is een investering voor het leven.”

Foto Stand van Gelderland meubelen op Woonbeurs 2013

Meneer Oberman fauteuil, de basis van Gelderland meubelen

Het tijdloze karakter van Gelderland meubelen wordt mooi zichtbaar in de Meneer Oberman fauteuil. Het Nederlandse meubelmerk Gelderland is in 1935 opgericht door Oberman. Zijn favoriete fauteuil is uit het archief gehaald met hier en daar een aanpassing. In 2013 is de stoel nog altijd een groot succes. Hij staat centraal op de Woonbeursstand.

Gelderland meubelen Meneer Oberman fauteuil

Foto Gelderland meubelen Meneer Oberman fauteuil

Gelderland meubelen: de 7780 bank

Op de stand staat ook een grote bank: de 7780, ontworpen door Bart Vos. De 7780 komt voort uit het model 6400 van Henk Vos en Bart Vos. Het is een elementenbank waarmee alle gewenste constructies aangenomen kunnen worden – van een enkele module tot een heel ziteiland. Nieuw is het kastje dat ertussen gezet kan worden. Dit is nog een prototype, maar het zal snel in productie genomen worden.

Gelderland meubelen 7780 bank

Foto Gelderland meubelen 7780 bank met ‘tussenkastje’, ontworpen door Bart Vos

Gelderland meubelen: vintagetrend

Volgens Huethorst  is er een vintagetrend te bespeuren in de nieuwste collectie van Gelderland Meubelen. Bijvoorbeeld de heruitgave van de aloude Oberman fauteuil. Maar ook de bekleding van de 7780 bank heeft een vintage, ‘versleten’ uitstraling. 

Gelderland meubelen: Scholten & Baijings

Het befaamde ontwerpersduo Scholten & Baijings is jarenlang artdirector geweest bij Gelderland meubelen. “Ze hebben destijds het merk Gelderland uit het stof getrokken, meer trendy gemaakt.” De 7405 fauteuil op de Woonbeursstand is van hun hand.

Gelderland meubelen 7405 fauteuil en Particles poef

Foto links Gelderland 7405 fauteuil, ontworpen door Scholten & Baijiens; Foto rechts Gelderland Particles poef, ontworpen door Tom Dissel & Ferry Meeuwisse

Gelderland meubelen: Particles poef

De keuze voor ontwerpers is een wisselwerking. “Gelderland houdt nieuw talent in de gaten en designers bieden zich aan als ze denken te passen bij de Gelderland-stijl,” aldus Huethorst. “Zoals dat bijvoorbeeld bij Bertjan Pot het geval was.” Recent talent van de Design Academy in Eindhoven zijn Tom Dissel en Ferry Meewisse. Ze ontwierpen de lederen Gelderland Particles poef dat geïnspireerd is op een kartonnen drinkpakje.

Gelderland meubelen: designkussen van Helen van Berker

De designkussens op de stand zijn ontworpen door Helen van Berker. Op de bank ligt haar Gelderland West kussen dat deel uitmaakt van de East meets West-serie; op de grond haar Gelderland Circle Harts and Pigeons poef en Gelderland Harts kussen.

Gelderland meubelen West kussen

Foto Gelderland West kussen, door Helen van Berker

Gelderland meubelen Circle Harts and Pigeons poef en kussen

Foto Gelderland Circle Harts and Pigeons poef en Gelderland Harts kussen, door Helen van Berker

Gelderland meubelen: Small Square salontafel

De populaire Gelderland Small Squares salontafel is ontworpen door Roderick Vos. Hij is verkrijgbaar in zes verschillende uitvoeringen. Van de hand van Helen van Berker ligt hier het Gelederland East kussen, dat behoort tot de East meets West-serie.

Gelderland meubelen Small Squares salontafel

Foto rechtsachter staat de Gelderland Small Squares salontafel, ontworpen door Roderick Vos; linksvoor ligt het Gelderland East kussen, ontworpen door Helen van Berker