Flinders verkoopt vanaf nu Tom Dixon verlichting

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Nieuw bij Flinders: verlichting van Tom Dixon. De iconische lampen van de Londense designer zijn vanaf nu te koop in onze webshop. Zijn spiegelende, chique lampen zijn het resultaat van zijn liefde voor techniek en zijn streven naar innovativiteit.

Achtergrond Tom Dixon

Tom Dixon (1959) is een van de bekendste ontwerpers van het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde als gitarist in een band, tot hij daarmee moest stoppen wegens een blessure. Achteraf is dit een zegen voor designliefhebbers, want Tom Dixon stortte zich vervolgens volledig op het ontwerpen van lampen en meubels. Hij had geen designachtergrond en leerde zichzelf het vak. In 1989 brak Dixon internationaal door met zijn S-chair, die nu in het Museum of Modern Art in New York staat. In 2002 richtte hij zijn eigen designmerk Tom Dixon op – van meet af aan een groot succes. In 2010 breidde hij zijn imperium uit tot The Dock: een ontwerpstudio, showroom, winkel en restaurant in een. Het merk Tom Dixon verkoopt lampen, meubilair en sinds kort ook accessoires. De producten zijn een wereldwijde bestsellers en zijn opgenomen in verschillende museale collecties. Dixon woont en werkt in Londen.

Tom Dixon S-chair

Foto S-chair, ontworpen door Tom Dixon voor Cappellini (1989)

Tom Dixon verlichting

De lampen van Tom Dixon getuigen van vakmanschap en innovatie. Tot Dixons bekendste lampontwerpen behoren de Tom Dixon Mirror Ball familie (2003) en de Tom Dixon Copper Shade collectie (2005). De Mirror ball lamp heeft haast iets magisch, zoals hij door de ruimte lijkt te zweven. Het spiegeleffect creëert Tom Dixon door een laag metaal op een plastic bol te spuiten. Bij de Copper Shade lamp is aan de binnenkant een laag koper aangebracht. Dit resulteert in een zachte, warme lichtval. Met zijn roodkoperen ontwerpen zet Dixon de toon voor de populaire kopertrend. Na Tom Dixon zijn veel ontwerpers met dit rode metaal gaan werken.

 Tom Dixon mirror ball & Copper shade

Foto links Tom Dixon Mirror Ball hanglamp; foto rechts Tom Dixon Copper Shade hanglamp

Met een lamp uit de Tom Dixon Beat collectie (2006) haal je Oosterse sferen in huis. Er zijn vier verschillende vormen beschikbaar – elk ambachtelijk gefabriceerd in India. De gouden binnenkant van de lampen maakt dat de lichtval een prachtige gloed aan de ruimte geeft.  

Tom Dixon Beat serie

Foto Tom Dixon Beat collectie

De bijzondere Tom Dixon Etch serie (2012) is verkrijgbaar in RVS, messing en roodkoper. Zie je het schaduwspel op de muren? In de Etch lampen zie je goed dat Tom Dixon een grote interesse heeft voor technische constructies. Bij deze lampen is niets aan het toeval overgelaten; de geometrische vormen zijn het resultaat van een zorgvuldige productieproces, met een haast wiskundige precisie.

Tom Dixon Etch serie

Foto Tom Dixon Etch serie

Binnenkort lanceert Flinders ook het meubilair van Tom Dixon. Hou de website dus in de gaten.