Flinders op bezoek bij 100% Design

On posted by Wendy Schouten in Interieurtrends

Van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 mei kon menig designliefhebber zijn geluk op tijdens ‘100% Design’ in de Van Nelle fabriek. Uiteraard was Flinders ook aanwezig. We keken onze ogen uit op deze beurs vol inspiratie.


Foto: Inspiratie voor je verlichting.

Bij binnenkomst springen de lichtjes en felle kleurtjes ons tegemoet. Het is duidelijk. Deelnemers zoals Sicis, Klöber, Luceplan, De Vorm en zo’n 120 andere topmerken hebben hun best gedaan de nieuwste producten zo bijzonder mogelijk te presenteren. We lopen een rondje door de hal en zien prachtige wanddecoraties, gewaagde lichtplannen, en zelfs design toiletpotten.


Foto links: design toiletpotten. Rechts: de felle kleurtjes komen je tegemoet op 100% Design.

InterfaceFLOR

Terwijl we druk om ons heen kijken naar al die mooie merken botsen we bijna tegen Assepoester op. Ze is het paradepaardje van InterfaceFLOR , de marktleider op het gebied van tegeltapijt. De stand ziet er sprookjesachtig mooi uit.


Foto: Ook assepoester wist 100% Design te vinden.

Artifort

De uitnodiging van Artifort maakt ons nieuwsgierig. Wat zal dit oudste meubelmerk van Nederland voor moois  tonen? We lopen zo’n 9 etages omhoog om het antwoord te vinden: de Reflex. Nog moe van onze klim storten we ons in de prachtige (lounge)bank. Hier in de Tearoom van de Van Nelle fabriek is het uitzicht spectaculair. Met een cocktail in de hand zijn we niet meer weg te slaan uit de uiterst comfortabele sofa. Wat kan design toch verassend aangenaam zijn.


Foto: De Reflex van Artifort.

Na de pitstop bij Artifort gaan we richting de verlichtingsmerken. Luceplan ontvangt ons met open armen. Eyecatcher van de stand is de Hope. Een prachtige kroonluchter die zowel moderne als traditionele kenmerken heeft. Een lust voor het oog.


Foto: De Hope van Luceplan.

Met tasjes vol folders verlaten we de oude tabaksfabriek. Na de Milaan fair is de kleinschaligheid van deze beurs even wennen, maar voor elke designliefhebber een feest om naar toe te gaan.