Ferm Living in Nederland tijdens Dutch Design Week 2014

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Tijdens de Dutch Design Week was Trine Andersen - creatief brein achter Ferm Living - in Eindhoven. Ze vertelt over hoe Ferm Living zich ontwikkelde van één enkel behangdessin tot een uitgebreide collectie die de wereld verovert.

Ferm Living producten

Foto Ferm Living producten uitgestald in de showroom van Kolk en Kolk agenturen in Eindhoven

Ferm Living founder Trine Andersen

Trine Andersen (1979) is opgeleid als grafisch ontwerper en startte acht jaar geleden met Ferm Living – hoofdzakelijk uit frustratie, omdat ze nergens behang kon vinden dat zowel mooi als betaalbaar was. Haar ontwerpen, in ‘cleane’ Scandinavische stijl met een vleugje retro en mooie grafische prints, blijken een schot in de roos. De collectie wordt jaar in jaar uit uitgebreid met nieuwe accessoires, waarbij Andersen haar inspiratie blijft halen uit wat ze zelf mist op de bestaande markt. De Ferm Living kindercollectie, bijvoorbeeld, is in zijn geheel ontstaan toen Andersen moeder werd van haar zoon. Andersen woont en werkt in Kopenhagen. Haar echtgenoot werkt ook voor Ferm Living.

Ferm Living producten

Foto links Ferm Living kinderproducten; Foto rechts Ferm Living Wire Basket opbergmand

Ferm Living ontwerpers

Hoog in het vaandel staat de eenheid in stijl binnen de collecties. Ferm Living werkt in zeer beperkte mate samen met externe designers. Het bedrijf houdt graag alle ontwerpprocessen binnenshuis. Een uitzondering hierop vormen grafische prints en illustraties. Die worden zo nu en dan in samenspraak ontworpen met andere designers. De prints moeten precies passen binnen de rest van de collectie in stijl en kleurgebruik. Voorbeelden van producten die ontworpen zijn in samenwerking met externe ontwerpers zijn de wooden illustrations en enkele kussens, zoals het kinderkussen Dog. Ook bevat de collectie gebreide vlaggetjes, ontworpen door Kristina Dam.

Ferm Living producten

Foto links Tegen de muur staat de Triangle Fusion illustration, illustratie Kristina Krogh; Foto rechts Ferm Living Dog kussen, illustratie Ingela P. Arrhenius

Ferm Living MORE collectie

De laatste collectie van Ferm Living is MORE genoemd, omdat hij staat voor meer inspiratie, meer passie, meer graphics, meer stijl en meer focus op nieuwe materialen, zoals leer. Méér om fel te begeren dus, voor het grote aantal fanatieke Ferm Living-fans dat wereldwijd gestaag blijft toenemen. Over de collectie van 2014 kan slechts bericht worden dat er nieuwe grafische samenwerkingen met externe designers aankomen. Ook zal de collectie nieuwe productsoorten bevatten. We wachten met smart af.

Ferm Living producten

Foto: Ferm Living Wall Wonder spiegel: een spiegel en opbergruimte in één.