Favoriete kersttrends 2015

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Ieder voorjaar wordt in Frankfurt het zogenaamde Christmasworld georganiseerd. Deze vakbeurs op het gebied van kerstdecoratie trekt jaarlijks meer dan 35.000 bezoekers en vertegenwoordigt bijna 1.000 standhouders. Maar belangrijker nog: hier worden dé kersttrends van 2015 onthuld. Voor een trendy kersttafel heb je dit jaar de keuze uit vier verschillende stijlen. Leer en decoreer!

Scandinavische kerst
Beeld Een minimalistische kerst, dat kan natuurlijk ook.

Kersttrend #1: Tender Poem

De naam van deze kersttrend 2015 laat zich niet zomaar in het Nederlands vertalen. Zacht gedicht? Zoet verhaal? Hoe dan ook, bij het zien van deze kersttrend weet je precies wat men bedoelt. Pasteltinten, zachte structuren en gouden woonaccessoires… Bij deze kersttrend 2015 kun je heerlijk wegdromen. Tender Poem is geïnspireerd op het impressionisme, een kunststroming waarin licht, kleur en momentopnames centraal staan.  

Tender Poem
Beeld
De kersttrend 2015 Tender Poem wordt gepresenteerd tijdens Christmasworld.

Kersttrend 1
Beeld
Shoppen in stijl van de eerste kersttrend 2015: (1) HAY Dot tafelkleed (2) Tom Dixon Gem Vase Tall vaas (3) Muuto Silent vaas small (4) HAY Lup Wall Round kandelaar (5) Sirius Siv Star Light kerstverlichting (6) Snurk Prinses dekbedovertrek.

Kersttrend #2: Mystic Ode

Wie zich helemaal wilt verliezen in de donkere dagen voor en na kerst, is vast een liefhebber van de tweede kersttrend 2015: Mystic Ode. Het geheel van rood-, goud- en zwartgekleurde kerstdecoratie houdt het midden tussen ‘gepassioneerd’ en ‘dramatisch’. Bovendien staat romantiek centraal in deze kersttrend, die gebaseerd is op het literair tijdperk van romantici. Last Christmas, I gave you my heart…

Mystic Ode
Beeld De poster die Christmasworld publiceerde ter ere van de sprookjesachtige kersttrend Mystic Ode

Mystic Ode
Beeld De kleur rood staat voor de liefde én voor Kerstmis. Combineer deze intense kleur met zwart en goud voor een bijna magisch effect. 

Kersttrend #3: Weird Diary

Lees jij in de decembermaand altijd even terug in je dagboek, om te zien wat er dit jaar allemaal is gebeurd? Dan is de derde kersttrend 2015, Weird Diary, geknipt voor jou. Een kerstboom in deze trend herken je aan de kleuren oranje, paars en overige pasteltinten, in combinatie met zwart. Een vleugje humor is onmisbaar bij deze kersttrend 2015. Net als het lef om je eigen keuzes te maken (ja, óók als het om de decoratie van de kerstboom gaat).

Weird Diary
Beeld Een vrolijk gekleurde kerstboom in de pasteltinten van de Weird Diary kersttrend. 

Weird Diary
Beeld Op naar een gezellige ker(st)mis...

Kersttrend #4: Inventive Hymn

De vierde kersttrend van 2015 is zogezegd een lofzang op de al bestaande kerstdecoratie. Maar dan eentje waarbij vakmanschap en innovatie samenkomen! Inventive Hymne, zoals de trend heet, geeft een nieuwe draai aan de traditionele kerstkleuren zwart en goud door daar koper en donkerblauw aan toe te voegen. Het resultaat: een high-end kerstcollectie.

Inventive Hymn
Beeld De Inventive Hymn kersttrend is vooral populair onder de avant-garde van de design scene

Inventive Hymn
Beeld Heeft de Inventive Hymn trend jouw hart veroverd? Kom dan snel shoppen bij Flinders! 

Ik ben benieuwd aan welke van de vier kersttrends 2015 jij de voorkeur geeft. Wordt het een traditionele kerstboom met een vleugje zilver of ga je voor een complete regenboog aan kerstversiering? Welke het ook wordt, Flinders wenst je hele fijne feestdagen!