Driedaags evenement: ELLE Festival          

On posted by Feline Supit in Interieurtrends

Afgelopen week woonden we het eerste ELLE Festival bij. Dit jaar was de eerste keer dat ELLE, ELLE Decoration en ELLE Eten tot het ELLE Festival werden gecombineerd. Het festival was een driedaags evenement in de binnenstad van Amsterdam.

ELLE Festival

Voorheen werd door ELLE Decoration Inside Design Amsterdam georganiseerd. Dat was een design event waar collecties te bewonderen waren van verschillende designlabels. Voor 2014 had ELLE besloten om mode, eten en design samen te voegen tot één festival. Zo kon je workshops volgen over make-up, barbecueën voor gevorderden en een volledig ingericht stadsappartement bekijken. 

ELLE Festival: de City Guide app

Omdat er zoveel te zien was en er een druk programma klaarstond, had ELLE een speciale app ontwikkeld met informatie over onder andere designlabels, workshops en lezingen.

ELLE Festival - overzicht

Beeld Informatie over Hay op de app ELLE City Guide.

ELLE Paviljoen

De deelnemers die bij het ELLE Festival hoorden, waren te herkennen aan de gele borden. We begonnen op de Looiersgracht, het hart van ELLE Festival en waar het ELLE Paviljoen stond.

ELLE Paviljoen

Beeld Deelnemersbord.

In het paviljoen zagen we de installatie Mikro/Makrokosmos van Bernotat & Co. Dit is een serie lampen van textiel met een glow-in-the-dark effect. De lampenserie is geïnspireerd op microscopische organismen uit het onderwaterleven.

Flinders Paviljoen - binnen

Beeld Rechts: Mikro/Makrokosmos lampenserie.

Tonone presenteerde hun Bolt lamp op een nieuwe manier: in de vorm van een boom.

ELLE Festival - Tonone Bolt lamp

Beeld Tonone Bolt lamp.

Benedenverdieping

In de kelder van het ELLE paviljoen hing het bijzondere behang van Studio Job voor NLXL. De prints van het behang kon je in april al bewonderen op de beurs in Milaan. In dit artikel zijn de prints te zien.

ELLE Festival - Studio Job

Beeld Prints van Studio Job.

Van Moooi stond de Tudorkast in de kelder te pronken. 'Tudor' komt van de Engelse bouwstijl. De bouwstijl heeft veel versieringen, zoals bogen, gevels en pinakels.

ELLE Festival - Moooi

ELLE Festival - Moooi

Beeld Gespannen stof op de Tudorkast van Moooi.

Hotel Andaz

In de Westerstraat staat het hotel Andaz. Ontwerper Marcel Wanders heeft dit hotel ingericht. Binnenkort laten we het hotel van binnen zien, met zijn tuin en speciale Delftsblauwe kamer. Op zondag werd in het hotel, in samenwerking met The Next Closet, een kofferbakverkoop gehouden.

ELLE Festival - Hotel Andaz

Beeld De gevel en ingang van hotel Andaz.

Hay collectie

Bij Hay konden we de collectie Wrong for Hay bewonderen. We zagen de kussens met prints ontworpen door Nathalie du Pasquier, de Bent Wood Mirror spiegel en Serve Table bijzettafel. Tijdens Design District konden we een interview met ontwerper Sebastian Wrong bijwonen. Daar lees je hoe deze collectie tot stand is gekomen.

ELLE Festival - Hay

ELLE Festival - Hay

Beeld De Wrong for Hay collectie en de gewone collectie.

Ingericht stadsappartement

Vitra en Mobilia richtten samen een stadsappartement in op de Lijnbaansstraat. Het hele appartement werd voorzien van meubilair en accessoires van Vitra. In een aankomend artikel wordt het hele appartement laten zien.

ELLE Festival - Vitra en Mobilia

 Beeld Buiten zag je de meubels van Vitra al staan.

Wat Moooi

Bij Moooi was de collectie te zien, die ook in april op de beurs werd gepresenteerd. De beursstand werd hier nagebootst. De indrukwekkende foto's van historische gebouwen van fotograaf Massimo Listri op room dividers hingen achter de meubels.

ELLE Festival - Moooi

ELLE Festival - Moooi

Beeld De room dividers met foto's van interieurs van historische gebouwen geven de zithoeken diepte.

Het driedaagse festival was volgens ons een succes. De combinatie van design, eten en mode zorgt voor een zeer gevarieerd festival. Wij zijn zeer benieuwd naar volgend jaar.