Diesel Fork vloerlamp - Het verhaal

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Diesel Fork vloerlamp staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Diesel Fork vloerlamp.

Diesel Fork vloerlamp

De Diesel Fork vloerlamp weet met zijn simpele design toch op te vallen. De lamp is geïnspireerd op het buitenleven. Dat zie je duidelijk terug door het materiaalgebruik (canvas lampenkap en metalen ringen). Het ontwerp maakt de lamp ruig en stoer. Dit komt ook door het stiksel dat te zien is op de lampenkap. De canvas is op dezelfde manier als een spijkerbroek gestikt.

Diesel Fork vloerlamp - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Diesel Fork vloerlamp.

Diesel Fork vloerlamp in soorten en maten

Er zijn verschillende soorten van de Fork vloerlamp. Je kunt namelijk kiezen uit twee kleuren: grijs en ivoor. De lamp heeft een hoogte van 186 cm en een doorsnee van 40 cm. De Fork vloerlamp heeft ook een broertje en zusje, namelijk de Diesel Fork tafellamp en de Diesel Fork hanglamp.

Diesel Fork vloerlamp - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Verschillende kleuren van de Diesel Fork vloerlamp.

Diesel Fork vloerlamp - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Diesel Fork hanglamp en Diesel Fork tafellamp.

Diesel Fork vloerlamp in het interieur

De lamp is in verschillende interieurs te plaatsen. Allereerst in een stoer en robuust interieur. De lamp verdient daar een mooie plek naast de bank of in een mooie hoek in de kamer. Maar in een basic interieur komt de lamp ook goed tot zijn recht. Dit komt door de canvas lampenkap die ook wel een rustige en natuurlijke look geven. Het licht verspreidt als een warme gloed door de ruimte.

Diesel Fork vloerlamp - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Diesel Fork vloerlamp in het interieur.

Diesel by Foscarini

Diesel kent iedereen van het jeans merk. Sinds enkele jaren verkoopt het Italiaanse merk ook design lampen. Ze doen dit in samenwerking met Foscarini. Het stoere karakter van Diesel komt duidelijk terug in de ontwerpen van de lampen. Hiermee weten ze een nieuwe trend te creëren: stoere lampen, waar met zorg is gekeken naar ontwerp, materiaal en functionaliteit.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.