Design District: het evenement voor interieurdesign

Posted by Hiske Teerling in Interieurtrends

7, 8 en 9 juni kun je je designhart ophalen bij Design District (voorheen 100% Design). Dit is hét vakevenement voor interieurdesign. Naast een nieuwe naam heeft het evenement ook een prachtige nieuwe locatie, namelijk TAETS op het Hembrugterrein (en omgeving). Design District strijkt neer in de oude munitiefabriek onder de rook van Amsterdam.

Flinders - design district - Design voor ieder interieur

Wat te doen tijdens Design District?

Op zaterdag opent de vakbeurs de deuren voor het grote publiek en is iedereen van harte welkom. Op de beursvloer vind je de crème-de-la-crème op het gebied van interieurdesign. Behalve de grote gevestigde merken (zoals Moroso en Cappellini) is er veel aandacht voor jonge ontwerpers en studenten. Er staan ruim 140 deelnemers op de beursvloer en daarmee meer dan ooit!

Architectuurrondleiding

Als je genoeg hebt van al het strakke design, dan staan er 2 oude legervoertuigen klaar om je rond te leiden over het 42 hectare grote, bosrijke en mysterieuze Hembrugterrein, waar van 1897 tot 2003 in het diepste geheim munitie werd geproduceerd en getest. De architectuurrondleiding voert langs een deel van de industriële, monumentale gebouwen op het terrein, en geeft uitleg over de oude en toekomstige functies.

Flinders - design district - Design voor ieder interieur

Foto: Laat je rondrijden in een legervoertuig.

Design in de omgeving

In de directe omgeving van het Hembrugterrein vind je een aantal locaties met nóg meer top-interieurdesign. 5 MINI’s staan voor de deur klaar om je er (kosteloos) naar toe te brengen. Mis zeker de Piet Boon Store niet, want op deze plek hebben ook Bod’or, van Haneghem, Kitchenzone, Lavital en Martijn de Wit Vloeren hun deuren geopend. Je kan hier terecht voor gratis advies op het gebied van styling, tuininrichting en goed slapen, vragen stellen aan ontwerpers, profiteren van speciale aanbiedingen en er staan smakelijke hapjes en drankjes voor je klaar.

Locatie

Design District vindt plaats in TAETS op het Hembrugterrein in Zaandam en is op zaterdag 9 juni geopend voor het grote publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie, compleet programma, deelnemerslijst en route vind je op www.designdistrict.nl. Toegang aan de deur is € 20, als je je vooraf registreert (dit kan tot 6 juni) betaal je slechts € 10 aan de kassa. TAETS ligt op 10 minuten van Amsterdam, is goed bereikbaar en parkeren is gratis.

Flinders - design district - Design voor ieder interieur

Foto: De bijzondere locatie van Design District (uiteraard tijdens dit evenement wel toegankelijk :-)).

Openingstijden:
Donderdag 7 juni - 11.00 – 21.00 uur (uitsluitend vakpubliek)
Vrijdag 8 juni - 11.00 – 18.00 uur (uitsluitend vakpubliek)
Zaterdag 9 juni - 10.00 – 16.00 uur (publieksdag, iedereen welkom!)