De verrassing van Maison&Objet: HAY buitencollectie

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Nu de zomer bijna afgelopen is, wordt het tijd om vooruit te kijken. Naar de zomer van 2016, wel te verstaan! Internationale topmerken als HAY, Fermob en EMU presenteerden op Maison & Objet al de nieuwe buitencollecties. Eén ding is zeker: volgende zomer wordt een hele comfortabele! 

HAY & de broertjes Bouroullec

Na de samenwerking met modemerk COS heeft het Deense designlabel HAY opnieuw een fantastische announcement to make! Vanaf 2016 kun je namelijk van de zon genieten op één van de buitenmeubels uit de Palissade collectie. Mocht je niet bekend zijn met deze naam, een 'palissade' is een aaneengesloten rij van palen of staken die aan de bovenzijde met elkaar worden verbonden door middel van een dwarslat. Nu heb je vast wel een vermoeden hoe de nieuwe collectie van HAY eruit gaat zien. Kijk mee voor een eerste indruk!

HAY Palissade collectie
Beeld HAY presenteert de Palissade collectie op vakbeurs Maison & Objet in Parijs. 

HAY Palissade bank
Beeld Hier kun je goed zien dat de Palissade serie bestaat uit een reeks stalen buizen die aan de boven- en onderzijde door middel van een dwarsbalk bijeen worden gehouden.

De Palissade collectie werd ontworpen door de broertjes Bouroullec, Ronan en Erwan. Voor het design gebruikten zij zowel ronde (frame) als platte (zittingen) stalen buizen. Een simpel concept, dat de mogelijkheid biedt om heel veel verschillende meubelsoorten toe te voegen aan de collectie. Deze bestaat dan ook uit dertien verschillende ontwerpen, zoals een tuinbank, eettafel, loungestoel, barkruk en voetenbank. Wat alle Palissade ontwerpen gemeen hebben, is het materiaal. Het staal van de buizen is eerst gegalvaniseerd, zodat roest geen kans krijgt, en daarna voorzien van een poedercoatlaag. Bovendien loopt regenwater gemakkelijk tussen de spijlen door. Ideaal dus voor in de tuin!

HAY Palissade collectie
Beeld De Palissade collectie biedt oneindig veel mogelijkheden.

HAY Palissade collectie
Beeld Voor welke kleur zou jij gaan? 

Ook Emu rekt de collectie op

Emu is de Italiaanse #1 in tuinmeubilair. De klassieke ontwerpen van dit unieke designlabel zijn niet meer weg te denken van terrassen over de hele wereld! Met de lancering van de Yard collectie vorig jaar liet Emu al zien steeds meer belang te hechten aan zitcomfort. De vrolijk gekleurde tuinstoelen uit deze serie hebben namelijk een zitting van elastieken banden. Weg met die stalen buizen onder je billen! De Emu Yard collectie heeft al twee belangrijke prijzen in de wacht gesleept en was ook dit jaar weer te zien op Maison & Objet.

Emu Yard
Beeld De Emu Yard serie is niet alleen comfortabel maar ook hartstikke hip. Wat dacht je van die mintkleurige barkruk?

Op diezelfde beurs liet Emu afgelopen week zien nog een stapje verder te gaan wat betreft comfortabel zitten. Zo hebben we een tuinstoel gespot die op het eerste oog veel weg heeft van de Urban Armchair stoel. Maar als je beter kijkt, zie je dat deze stoel een zitting heeft die gemaakt is van hout in plaats van metaal. Dit geeft de stoel een luxere uitstraling en zorgt ervoor dat je heerlijk zit. Wil jij volgende zomer nóg comfortabeler doorbrengen? Dan heeft Emu nog een verrassing voor je: een ligstoel mét voetenbank. De zitting is gemaakt van een zacht en weersbestendig materiaal waar je lekker in weg zakt. Ook bieden de brede armleuningen voldoende plaats om je onderarmen op te laten rusten. Hoe deze nieuwe series gaan heten, heeft Emu nog niet bekend gemaakt. 

Emu nieuwe collectie
Beeld De combinatie van houten latten en stalen buizen geeft deze serie een stoere uitstraling.

Emu nieuwe collectie
Beeld Zie jij jezelf al zitten in deze nieuwe stoelen van Emu?

Nog meer nieuws

Maar er is meer! Ook het Franse tuinmeubelmerk Fermob was in grote getale aanwezig op Maison & Objet. Naast de vrolijke Saint Tropez loungestoelen, die in hip limegroen en oranje te zien waren, presenteerde Fermob ook diverse accessoires. Van plantstandaarden tot tuinverlichting: al met al gaf Fermob letterlijk een groen tintje aan de beurs. Maar ook de nieuwe stoelen en tuintafels, rechtsonder op de collage, zijn een plezier om naar te kijken. Kom maar op met de volgende zomer!

Fermob
Beeld Nieuwe items van Fermob op Maison & Objet 2015.

Blij verrast werden we door het Italiaanse Seletti. Afgelopen maart kondigden zij al aan een samenwerking te starten met het Nederlandse ontwerpersduo Studio Job, bestaande uit Job Smeets en Nynke Tynagel. Op Maison & Objet zagen we voor het eerst het bijzondere resultaat: een zogenaamde rock 'n roll tuinset. De zitting en rugleuning van de stoelen uit deze serie zijn voorzien van een iconische print rondom het thema tuin. Deze 'Industry Garden' bedrukking zie je ook terug op het tafelblad uit de collectie. 

Industry Garden Collection
Beeld De verrassende combinatie van het Italiaanse Seletti en het Nederlandse Studio Job.

Dat belooft dus een mooie zomer te worden met de nieuwe collecties van HAY, Emu, Fermob en Seletti! Houd de Flinders site in de gaten zodra het voorjaar aanbreekt. Wie weet geniet jij dan volgende zomer als eerste van de nieuwste tuinmeubelen!