Driade Toy stoel - Het verhaal

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Driade Toy stoel staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Driade Toy stoel.

De Toy stoel van Driade

De Driade Toy stoel is, zoals de naam al zegt, net speelgoed. Met dit speelgoed valt niet te sollen, het is levensgroot. De Toy stoel staat met zijn robuuste, strakke vorm in mooi contrast bij een grof houten tafel. En als je een moderne inrichting hebt staat ie ook erg goed bij een strakke metalen tafel of bij een eettafel gemaakt van polycarbonaat (kunststof).

De Toy stoel van Driade - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Toy stoel van Driade.

De Toy stoel en Toy tafel

Door de strakke lijnen van de Toy stoel krijgt de stoel een luxe uitstraling. Bovendien biedt de stoel stevigheid. Zet de stoel bij de bijbehorende eettafel en het plaatje is compleet. Zie hieronder de complete set van de Toy stoel en de Toy tafel (€409,-).

De Toy stoel van Driade - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Toy stoelen en Toy tafel.

De Toy stoel als tuinmeubel

Door de robuuste vorm van de stoel en het materiaal waarvan de stoel gemaakt is kan ie ook als tuinmeubel gebruikt worden. Mocht het regenen dan loopt het water met gemak weg via het gaatje in de zitting. Daarnaast is de Toy stoel makkelijk stapelbaar (tot 14 stuks hoog) dus ideaal als je de stoelen wilt opbergen in de schuur of even aan de kant wilt zetten.

De Toy stoel van Driade - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Toy stoel is opstapelbaar.

De Toy stoel van Driade - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Toy stoel als tuinmeubel.

Philippe Starck en Driade

Dat Philippe Starck kan ontwerpen is wereldwijd bekend. Van meubels tot scooters, laat het ontwerpen maar aan Philippe Starck over. Hij is ook een ster in het ontwerpen en inrichten van hotels, bars en restaurants. Dat ziet er even anders uit dan de ontwerpen voor Driade. Even om een beeld te krijgen: zie hieronder bijvoorbeeld zijn ontwerp voor de bar van het Peninsula hotel in Hong Kong (1994).

De Toy stoel van Driade - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Bar in het Peninsula hotel Hong Kong.

Philippe Starck werkt al sinds 1985 samen met Driade en heeft in de loop der jaren aangetoond dat hij ook onder de naam van Driade weet te presteren.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 30 30 630 (ma-za 9.00-17.30) of mail ons: info@flinders.nl.