De presentatie van Wrong for HAY in Milaan

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Sinds lange tijd – de laatste keer was in 2008 – was het populaire Deense merk HAY weer vertegenwoordigd op designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Centraal stond de presentatie van de collectie Wrong for HAY. Een onderdeel van de stand was de HAY Mini Market, een pop-up store waar bezoekers designaccessoires van HAY en Wrong for HAY konden kopen.

Wrong for HAY Mini Market

Beeld HAY Mini Market.

Collectie Wrong for HAY

Onder de creatieve leiding van ontwerper Sebastian Wrong is de productlijn Wrong for HAY tot stand gekomen. Wrong for HAY bestaat uit producten van verschillende internationale ontwerpers, zoals Bert-Jan Pot en Anderssen & Voll. Een inspirerende, kleurrijke collectie met strakke vormgeving en kunstige prints. We geven je een impressie van de presentatie en lichten een paar opvallende ontwerpen voor je uit.

Wrong for HAY presentatie in Milaan

Beeld Elephant bijzettafel en Stanley kruk uit Wrong for HAY-collectie.

Wrong for HAY krukken en stoelen

Beeld Draaibare kruk Revolver en stoel Neu met verschillende onderstellen uit Wrong for HAY-collectie.

Zitbank Hackney

Prominent in de collectie Wrong for HAY is de bank Hackney in. Een comfortabele no-nonsense bank, met vijf zachte kussens. De bank is verkrijgbaar in aansprekende kleuren, zoals knalgeel, groen, grijs en blauw.

Wrong for HAY Hackney bank grijs

Wrong for HAY Hackney bank geel

Wrong for HAY Hackney bank groen

Wrong for HAY Hackney bank blauw

Beeld Bank Hackney in verschillende uitvoeringen.

Kussens van Nathalie du Pasquier

Kunstenares Nathalie du Pasquier ontwierp prachtige patronen voor een serie kussens van Wrong for HAY. De kussens zijn geborduurd of van geprint katoen. Er bestaan zeven varianten, elk met een eigen krachtige combinatie van felle kleuren: Cells, Tongues, Memory, Ice, Penta, Full en Grey Matter.

Wrong for HAY kussens 

Wrong for HAY kussens

Wrong for HAY kussens

Beeld Geborduurde en geprinte kussens uit productlijn Wrong for HAY.

Salontafel Serve

Interessant aan de Wrong for HAY-salontafel Serve is de onregelmatige rand, die golvend het tafelblad omlijnt. Het tafelblad zelf is gewoon recht, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je koffiekopjes omvallen. De salontafel is van hout en is er in twee formaten: small en large. Je kunt kiezen uit (combinaties van) de kleuren geel, roze, wit, grijs en zwart.

Wrong for HAY Serve salontafel

Wrong for HAY Serve salontafel

Wrong for HAY Serve salontafel in verschillende uitvoeringen

Beeld Salontafel Serve in verschillende formaten en uitvoeringen.

Slope stoel

Door zijn strakke en hoekige uiterlijk zou je wellicht niet verwachten dat de Slope stoel flexibel en comfortabel is. Toch is het zo: de zitting en rugleuning van de Slope-stoel zijn gemaakt van zacht polyurethaan schuim, een zacht en beweeglijk materiaal dat zich vormt naar je lichaam. Het houten onderstel is er in verschillende kleuren, evenals de zitschaal. 

Wrong for HAY Slope stoel

Beeld De zitting van de Slope-stoel vormt zich naar je lichaam.

Met de collectie Wrong for HAY vindt het merk HAY zichzelf opnieuw uit. Waar HAY normaal gesproken bekendstaat om pasteltinten en blank hout, voegt de Britse Sebastian Wrong een flinke dosis knalkleuren en artistieke prints toe aan de minimalistische Scandinavische stijl. Wil je meer Wrong for HAY? Bekijk dan de hele Wrong for HAY-collectie.