De prachtige designproducten van Vitra              

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Het Zwitserse merk Vitra is een van de meest prominente spelers op de designmarkt. Het merk is opgericht in 1950 en geeft diverse designklassiekers (opnieuw) uit. Daarnaast is Vitra met ontwerpers als Hella Jongerius, Ronan & Erwan Bouroullec en Jasper Morrison vooruitstrevend in het creëren van nieuwe designproducten.

Vitra collectie 2013

Net als op Salone del Mobile in Milaan, presenteerde Vitra op de Woonbeurs in de Amsterdamse RAI zowel nieuwe producten als vernieuwde klassiekers. De producten zijn gebaseerd op het kleurensysteem dat artdirector Hella Jongerius voor Vitra ontwikkelde.

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto De all time favourite Black Lounge Chair, ontworpen door Charles & Ray Eames. Nu helemaal in het zwart lederen uitvoering en met zwart onderstel. In het bijzonder geschikt voor mensen die een houten onderstel op een houten vloer niet fraai vinden. 

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto Volledig zwarte Black Lounge Chair in ander formaat, met de zwarte voetenbank Ottoman. Daarnaast staat de nieuwe bijzettafel Stool D, in tegenstelling tot de bestaande Eames stools A, B en C in zwartgelakt hout.

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto De oorspronkelijke bruinkleurige Vitra Stools bijzettafel van Eames: Stool A, B en C.

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto EM Table van Jean Prouvé in vernieuwde uitvoering met kunststof blad en onderstel in andere kleuren, die passen bij de Standard SP stoel.

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto Gebaseerd op de Standard Chair van Jean Prouvé is daar de Standard SP van kunststof. De poten van de stoel zijn verschillend aan voor- en achterkant, omdat ze zijn aangepast aan het menselijk gewicht dat ze moeten dragen.

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto De Vitra Hang it all kapstok is er nu ook in groen, rood en wit. De vrolijke kapstok is ontworpen door Ray Eames. De nieuwe modellen zijn gebaseerd op het kleurenpalet dat Hella Jongerius ontwierp voor Vitra. Onder de kapstok staat de Wire Chair van Charles & Ray Eames met een nieuwe, donkere poedercoating.

Vitra op de Woonbeurs 2013

 Foto Hang it all kapstok in het wit.

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto De broers Ronan & Erwan Bouroullec lanceren na hun eerdere Alcove-producten, een fauteuil en een ottoman, nu de Alcove Plume zitbank. Een prachtige bank met hoge rug- en zijleuningen en een luxueuze uitstraling.

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto Niet nieuw maar wel uitgestald op de Woonbeurs: de Softshell Chairs in avocadokleur, ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec (2008).

Vitra op de Woonbeurs 2013

Foto Aan de muur bevestigd zijn de Vitra Corniches, ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec. Nieuw zijn de varianten in oranje, donkergrijs en kaki. Op een van de Corniches staat de Vitra House Bird. Aan de wand hangt een klassieke Wall Clock van George Nelson.

Ontwikkelingen op de Vitra Campus

In thuishaven Zwitserland ligt de Vitra Campus. Hier vind je het VitraHaus en het Vitra Design Museum. Het VitraHaus is een zogeheten flagshipstore waarin verschillende interieurs met Vitra-producten te zien zijn. Het museum toont de indrukwekkende schare designklassiekers die Vitra uitgeeft. Daarnaast zijn hier wisselende tentoonstellingen en is er aandacht voor de allernieuwste ontwikkelingen op designgebied. Ook wordt er onderzoek gedaan. Het merk Vitra blijft zich steeds vernieuwen. In de toekomst zal Vitra zich onder meer richten op een uitbreiding van de outdoor-collectie.