De nieuwe 002-lichtbron van Plumen

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Dit jaar lanceert het Britse merk Plumen 'the next best thing': de fraai gevormde, energiezuinige en zachte lichtbron Plumen 002. We zagen hem onder andere in Londen en Parijs. Kijk maar mee.


Beeld Lichtbron Plumen 002.

Achtergrond Plumen

In het jaar 2010 introduceerde Plumen de eerste zuinige designlichtbron: Plumen 001. Zeer energiezuinig én met een bijzondere vormgeving. De Plumen 001 werd een groot succes in vele huishoudens, winkels en horecagelegenheden. Ook is de lichtbron opgenomen in de collectie van onder andere het MoMa in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen. 

Plumen 002: elegant, zuinig en zacht

De afgelopen jaren heeft Plumen niet stilgezeten. Dit jaar lanceert het merk 'the next best thing', dat de toepasselijke naam Plumen 002 draagt. De lichtbron is gemaakt van mat glas en heeft een vloeiende, sculpturale vorm. Het licht komt er sfeervol en gedoseerd uit – zachter dan bij de 001. En boven op alle voordelen verbruikt de 002 zo weinig energie dat hij vergelijkbaar is met een ledlamp.

Plumen 002 is pas net op de markt en wordt volop gepromoot op designbeurzen. We zagen hem al op MAISON & OBJET in Parijs en ook vorige week tijdens het London Design Festival trok de lichtbron de aandacht. Speciaal voor de gelegenheid van het festival in Londen had Plumen een enorme installatie ontworpen met daarin tientallen 002-lampjes: The Glowing Oak. Hieronder vind je de foto's van Plumen op de beurzen in Londen en Parijs.

Plumen 002 - The Glowing Oak
Beeld Installatie The Glowing Oak vol 002-lampjes is speciaal ontworpen voor het London Design Festival.

Plumen 002 - The Glowing Oak
Beeld The Glowing Oak.

Plumen 002 @ London Design Festival
Beeld
Kroonluchter van dertig Drop Top-lampenkappen op London Design Festival.

Plumen @ Maison et Objet Paris
Beeld Stand van Plumen tijdens MAISON & OBJET herfst/winter 2014.

Lichtbronnen Plumen 001 en Plumen 002
Beeld Plumen 001 en 002 op designbeurs MAISON & OBJET in Parijs.

Plumen 002 en Drop Cap
Beeld Plumen 002 aan koperen Drop Cap snoer + fitting.

Plumen 001
Beeld Lichtbron Plumen 001.

Plumen @ Maison et Objet Paris
Beeld Plumen op de designbeurs in Parijs. Links zie je de nieuwe Drop Top-lampenkappen.  

Plumen heeft de nobele missie om verlichting wereldwijd energiezuiniger en stijlvoller te maken. Met deze peertjes heb je dus geen lamp meer nodig: ze zijn al mooi genoeg om zo te hangen en het licht is niet te fel voor je ogen. Ben jij ook om?