De kunst van Moooi Carpets

Posted by Sabine Meekel in Interieurtrends

Kom maar door met regen, wind en hagel! Wij blijven lekker binnen om onze voeten te warmen aan een prachtig vloerkleed van het halfjaar oude Moooi Carpets. Komt die naam je bekend voor? Dat zou zeker kunnen, want dit designlabel is verwant aan het Nederlandse succesnummer Moooi. En net als zijn grote broer, heeft ook Moooi Carpets een wel hele exclusieve collectie. Kijk mee en verbaas je!

Moooi Carpets
Beeld Geloof me, dit is pas het begin... Je ziet hier het Eden Queen vloerkleed met een diameter van maar liefst 350 centimeter.

Afgelopen april maakte het Amsterdamse designlabel Moooi bekend een nieuwe onderneming te lanceren: Moooi Carpets. Natuurlijk heeft topdesigner en Moooi-eigenaar Marcel Wanders hier een groot aandeel in gehad. Zo zijn er diverse ontwerpen van zijn hand uitgebracht als 'Moooi Carpet'. In onderstaand filmpje vertelt hij tijdens de lancering van Moooi Carpets, op de Salone del Mobile in Milaan, hoe en waarom hij heeft gekozen voor de unieke printtechniek die wordt gebruikt voor de vloerkleden. 


Bron: "Moooi launches photorealistic print-on-demand carpet company", video by Dezeen.

Vloerkleed maakt avances

Geen zin om het filmpje te kijken? Dan zal ik je even bijpraten. Moooi Carpets werkt namelijk met een super geavanceerde techniek die het mogelijk maakt om afbeeldingen direct op vloerkleden te printen in een resolutie die nog nooit zó hoog is geweest. Deze Chromejet 800, zoals de printer heet, is namelijk in staat om maar liefst 9 dots te drukken per mm². Oftewel: haarscherpe prints! Bovendien kun je met deze printer niet alleen een vloerkleed van formaat bedrukken, maar zelfs een kamerbreed tapijt. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze machine maar liefst 100 meter lang is. 

Moooi Carpets
Beeld Op de Salone del Mobile afgelopen april presenteerde Moooi Carpets een meer dan kamerbreed tapijt. Aan de muur zie je onder andere het Liquid Birch vloerkleed.

Trendy tapijten

Met de lancering van Moooi Carpets proberen Moooi-eigenaren Marcel Wanders en (inmiddels ex-eigenaar) Casper Vissers een nieuwe trend te ontketenen op het gebied van tapijten en vloerkleden. Dankzij de gigantisch hoge resolutie van de printer wordt het nu mogelijk om vloerdecoratie te ontwerpen die net zo realistsich is als een foto. En waarom zou je zo'n prachtig vloerkleed dan niet aan de muur hangen in plaats van op de grond te leggen? 

Moooi Carpets
Beeld Links het vrolijke Hexagon vloerkleed ontworpen door Studio Job. Rechts het Eden King vloerkleed naar het ontwerp van Marcel Wanders. Beiden aan de muur!

Moooi Carpets Jewels Garden
Beeld Wat een pareltje, hè? Dit is het Jewels Garden muurkleed... Eh, vloerkleed.

Kijkboek

Ook voor Moooi Carpets geldt: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Daarom nog een paar prachtige foto's!

Dexter Sinister
Beeld Dit excentrieke vloerkleed heeft terecht de naam 'Dexter Sinister' gekregen...

Moooi Carpets

Beeld Je kunt niet ontkennen dat het Celestial vloerkleed van Edward van Vliet buitenaards mooi is.

Moooi Carpets It's Party Time
Beeld Ook Bas Kosters maakt deel uit van de Moooi Carpets familie en wel met het It's Partytime vloerkleed.

Moooi Carpets Scribble Red
Beeld De print lijkt met krijt aangebracht op de Scribble serie van Moooi Carpets, zoals op het Scribble Red Yellow vloerkleed

Moooi Carpets Tomorrow
Beeld Heb je ooit zoveel diepte in een vloerkleed gezien? Marcel Wanders verricht weer wonderen met zijn Tomorrow vloerkleed.

Om nog even terug te komen op de inleiding: een Moooi Carpets vloerkleed is eigenlijk veel meer dan een warmhoudertje voor je voeten. De tapijten uit deze collectie zijn stuk voor stuk een kunstwerk. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat de aanstormende winter een fantastische reden is om zo'n vloerkleed aan te schaffen....