De hoogtepunten van ShowUP in Amsterdam

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

ShowUp is een vakbeurs waarop designaccessoires centraal staan. Elk half jaar vindt de beurs plaats; dit keer op het verregende Westergasterrein in Amsterdam. Niet geweest? Dit heb je gemist:

Ferm Living: retro meets modern

Het Deense Ferm Living maakt al jaren de mooiste woonaccessoires. Of, zoals ze het zelf noemen: 'everyday objects'. De stijl van Ferm Living valt te omschrijven als retro meets modern, waartussen natuurlijk een boel valt. Alle Ferm Living-producten onderscheiden zich vervolgens door bijzondere grafische prints en een vleugje Scandinavisch minimalisme. Op de beurs ShowUP was de nieuwste collectie voor herfst en winter 2014 uitgestald. Nieuw zijn kleurrijke kussens en vloerkleden van een prachtige, ruwe kelimstof. Verder zagen we servies in grijstinten, geïnspireerd op het Bauhaus (strakke, eenvoudige en geometrische vormen zonder veel versiering). En ook: hangpotten voor planten en textiel voor de kinderkamer.

ShowUP Ferm Living collectie 2014

Ferm Living herfst winter 2014

Beeld Ferm Living-collectie A/W 2014.

Kleurrijke accessoires van Studio Ditte

Studio Ditte werd bekend door zijn bonte behang met daarop onder andere tegeltjes, schoteltjes en sloophout. En ken je het robotbehang voor kinderen al? De collectie wordt steeds verder uitgebreid. Bijvoorbeeld met nieuwe behangprints, zoals het behang met hijskranen en vrachtwagens. Maar Studio Ditte maakt ook muurstickers, dienbladen, dekbedovertrekken en kussens. 

ShowUP Studio Ditte collectie 2014

Studio Ditte dienbladen

Beeld Kleurrijke producten van Studio Ditte.

Ballerina's en piraten van SNURK

SNURK verrast seizoen na seizoen met mooie, geestige en vakkundig uitgewerkte prints op dekbedovertrekken, kussens en hoeslakens. Bij elk nieuw ontwerp vraag je je af hoe we ooit zonder gekund hebben. Na onder andere een astronaut, trampoline en prinses, introduceert het merk vandaag twee nieuwe dekbedovertrekken voor kinderen: een piraat met een papegaai op z'n schouder en een sierlijke ballerina op spitzen. Beide prints zijn het resultaat van echte foto's; dat maakt de overtrekken zo realistisch. Wat zal het volgende seizoen ons brengen, een zeemeermin en een profvoetballer? Ook zien we op de beurs een hoeslaken met de print van een rieten mand, om – aldus de medewerker van SNURK – 's avonds letterlijk in je mand te kunnen kruipen. 

ShowUP Snurk Beddengoed collectie 2014

Snurk beddengoed piraten dekbedovertrek

Beeld Nieuwe collectie SNURK Beddengoed.

By Nord: puur natuur

Het merk By Nord komt net als Ferm Living uit Denemarken. Alle krachtige prints op kussens, dekens, douchegordijnen en serviezen zijn geïnspireerd op de natuur: dieren, bossen, ijsbergen of een der zeven zeeën. By Nord gebruikt alleen zwart-wit en natuurtinten, waardoor de producten altijd een bepaalde sereniteit uitstralen. Dit seizoen zijn er weer prachtige nieuwe afbeeldingen en prints bij gekomen.

ShowUP By Nord collectie 2014

By Nord herst winter collectie 2014

Beeld Textiel en accessoires van By Nord.

Nieuws van KEK Amsterdam

KEK Amsterdam ken je misschien al van de vele accessoires voor kinderen die ze maken. Muurstickers met Forrest Friends erop, behang met cupcakes of raketjes, kartonnen huisjes voor katten, XL-kleurplaten. Slechts een greep uit de collectie van KEK Amsterdam. Recentelijk is KEK bovendien een samenwerking aangegaan met Happy Horse, een merk dat al vijftig jaar knuffels maakt. Het resultaat: muurstickers van knuffels, die je overal op kunt bevestigen in de kinderkamer. Ook mooi zijn de muurstickers van bijzondere vogels van over de hele wereld. Verder zagen we oneindig lange bomen, die je zelf op maat kan maken tot je plafond. En voor de liefhebber: muurstickers van puppies die je met grote ogen aankijken. Ahhhh.

ShowUP KEK Amsterdam collectie 2014

KEK Amsterdam Puppie muurstickers

Beeld Nieuws van KEK Amsterdam.

Tot zover onze update van de nieuwe woonaccessoires op ShowUP. Een deel van alle nieuwe herfst- en wintercollecties vind je al online bij Flinders, de rest volgt zeer binnenkort!