Het gezicht achter Snurk beddengoed

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

De oprichters van Snurk beddengoed zijn hard op weg om de wereld te veroveren met hun spraakmakende dekbedovertrekken. Lees meer over de oprichters van Snurk en hun plannen voor de toekomt.

De start van Snurk

Het Nederlandse merk Snurk bestaat sinds 2009. Het merk verwierf instant bekendheid met een dekbedovertrek met kartonnendozen-print op een stoeptegel-hoeslaken. Hiermee willen de oprichters aandacht vragen voor dakloze jongeren. Een deel van de opbrengst van deze twee producten gaat naar Stichting Zwerfjongeren Nederland.


Beeld
Snurk Le Clochard dekbedovertrek op het Snurk Le Trottoir hoeslaken.

Snurk collectie

Inmiddels heeft het merk een uitgebreide collectie dekbedden en hoeslakens met unieke en vaak geestige prints. Oprichters van Snurk zijn Erik van Loo en Peggy van Neer. Zij zijn naast zakenpartners ook privé een koppel en hebben twee zoons – een van drie en een van zeven maanden. Peggy neemt het creatieve deel van Snurk beddengoed voor haar rekening. Zij verzint de nieuwe ontwerpen en werkt deze samen met fotografen uit.

Op de dekbedden worden waarheidsgetrouwe foto’s geprint. Bijvoorbeeld van grofgebreide wolgaren, een slapend lammetje of - en deze is nét nieuw en binnenkort op de website te zien - een olympisch zwembad. Een erg mooi dekbedovertrek is het exemplaar met origamivlinders die boven het dekbed lijken te zweven.

Foto Snurk Origamivlinderdekbed


Beeld
Snurk Twirre dekbedovertrek beige.


Beeld
Snurk Schaap dekbedovertrek.

Snurk kinderlijn

Toen Erik en Peggy zelf kinderen kregen, hebben ze Snurk beddengoed uitgebreid met een kinderlijn. Deze begon met een astronaut. De Snurk-oprichters waren verbaasd hoe ongelooflijk populair de kinderdekbedden onmiddelijk waren. Naast de astronaut is er een prinsessen- en een trampolinedekbedovertrek. Er kwamen zoveel verzoeken van volwassenen dat de astronaut en de prinses inmiddels ook beschikbaar zijn voor grotere afmetingen. De afbeelding ligt dan aan één kant van het bed. Snurk werkt momenteel aan de twee nieuwe kinderlijnen; de invulling ervan is nog niet bekend.


Beeld
Snurk Astronaut dekbedovertrek voor kinderen.


Beeld
Snurk Prinses dekbedovertrek voor kinderen.


Beeld
Snurk Trampoline dekbedovertrek voor kinderen.

Nieuwe producten van Snurk

Snurk is populair in uiteenlopende delen van de wereld, zoals Australië, Engeland, Canada, Duitland en Japan. Ontwerpster Peggy zit nog vol plannen en ideeën voor Snurk. In de toekomst zal de collectie verder uitgebreid worden met diverse producten die binnen de slogan 'for horizontal living' passen. Naast het bestaande beddengoed en de sierkussens valt hierbij te denken aan spreien, kleden en andersoortig textiel. Haar inspiratie haalt Peggy naar eigen zeggen uit het dagelijks leven en uit bladen en blogs.


Beeld
Snurk Yawn dekbedovertrek: zien gapen doet gapen.


Beeld
Snurk-oprichters Erik van Loo en Peggy van Neer.


De nieuwste Snurk-producten vind je binnenkort op de website van Flinders.