De Bourgie van Kartell

On posted by Geert-Jan Smits in Interieurtrends

De Bourgie van Kartell is een unieke lamp. Het is een combinatie van klassiek, rijk en modern tegelijk. Je kunt de Bourgie gebruiken als tafellamp, bureaulamp of gewoon als sierlamp voor op het dressoir. De voet van de lamp bestaat uit drie vlakken die doen denken aan de barokstijl. Bij barok denk je aan oud, maar deze lamp laat zien dat dit niet altijd opgaat.

Over de lamp

De Bourgie geeft je interieur een klassieke, romantische tint die we gewend zijn barokke meubels. Maar het materiaal maakt de lamp juist weer heel modern. Een oud meubel in een modern jasje dus. De hoogte van de lampenkap is verstelbaar. Zo krijg je een prachtige lamp van 68, 73 of 78 centimeter. Net wat je mooi vindt. De kap is geribbeld en geeft mooie lichteffecten als de drie lampen branden. De Bourgie is onder meer te koop bij interieurwinkel Flinders.

 

Flinders - De Bourgie van Kartell - Design voor ieder interieur

Foto: De Bourgie van Kartell is verkrijgbaar in zwart, kristal en goud (vanaf 213,-)

Past de Bourgie in elk interieur?

In principe past de Bourgie in elk interieur. En volgens de stylistes van Flinders past de lamp in het bijzonder in een nieuw-klassiek en een modern interieur.

Flinders - De Bourgie van Kartell - Design voor ieder interieur

Modern interieur

Een interieur in een moderne stijl is vrij strak ingericht. Veel donkere tinten, of juist alles strak in wit. De bewoner heeft een paar design klassiekers staan. Chroom, glas, plastic en rechte vormen. Je kunt je een stadsappartement voorstellen, een loftachtige ruimte. Veel oog voor detail, er is misschien wel een styliste aan te pas gekomen. Er is gebruik gemaakt van mooie materialen. Veel primaire kleuren en strakke vormen en je hebt al snel een moderne sfeer. De zwarte of de kristallen Bourgie maakt het interieur helemaal af!

Flinders - De Bourgie van Kartell - Design voor ieder interieur

Nieuw-klassiek interieur

Deze stijl kenmerkt zich door een chique, rijke uitstraling. Stel je een grachtenpand voor; hoge plafonds, een marmeren gang, donker glanzend parket, volle zijde gordijnen en kamers met oude meubels. Diepe en volle kleuren, veel goud, zilver, koper en andere glanzende oppervlakten zoals een perfect in de was gezette parketvloer. De badkamer heeft een bad op pootjes, de slaapkamer een groot raam en een klein bankje bij het voetenuiteinde van het bed. Maar een klein appartement kan ook een nieuw-klassieke stijl hebben. Veel zachte tinten met hier en daar een fel en modieus kleuraccent. Ergens in het huis is een gestreepte muur, en ergens anders een gebloemd gordijn of behang. En juist een gouden of kristallen Bourgie, met de barokuitstraling, kan het interieur een echte 'boost' geven.

Flinders - De Bourgie van Kartell - Design voor ieder interieurMeer over de kleuren

De tafellamp is er in kristal, zwart en het prachtige goud.

Kies je eigen kleur en ga af op je gevoel!

Kristal is zuiver en onschuldig. Kristal is optimistisch, open en gevoelig. Geeft licht en ruimte. Zorgt voor veel mogelijkheden en is maagdelijk, smetteloos en schoon.

Zwart is mysterieus, elegant en wilskrachtig. Zwart is dramatisch, onkwetsbaar en gedistingeerd. Zwart absorbeert en is zelfverzekerd.

Goud is warmte, glans en welvaart. Goud sprankelt en straalt luxe uit. Goud staat voor innerlijke wijsheid, ontspant en geeft veiligheid.

 

Meer over het materiaal

De Bourgie is gemaakt van polycarbonaat. Maar je mag het ook kunststof noemen. Hiermee kan je alle kanten op. Recht of rond, naar binnen en naar buiten. Kunststof is modern en duurzaam. Kunststof kijkt naar de toekomst.