Creativiteit zit in mijn DNA: Erik Remmers

Posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze week staat productontwerper Erik Remmers centraal: "Het ziet er zo simpel uit".

 

Erik Remmers portret
Naam Erik Remmers
Geboortedatum 19 februari 1988
Opleiding Meubeldesign (KW1C Den Bosch)
Afgestudeerd
2009
Werkuren p/w 24/7
Website  www.designstudiovandaag.nl

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

“Mijn achtergrond in de houtbewerking en een opleiding Meubeldesign vertalen zich in meubels met een heldere vormentaal, zonder franjes, en in eigenzinnige kleuren. Ik werk graag met natuurlijke materialen zoals hout en metaal en zoek iedere keer weer naar nieuwe combinaties en eigenschappen van het materiaal. Een goed voorbeeld hiervan is mijn nieuwste ontwerp de Sparkle lampen.”

Hanglamp Sparkle

Beeld Hanglampen Sparkle.

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

“Creativiteit komt vanuit allerlei verschillende hoeken en zit eigenlijk een beetje in mijn DNA denk ik. Ik word op onvoorspelbare momenten geïnspireerd door ongebruikelijke elementen en situaties. Dit kunnen nieuwe materialen zijn die ik tegen kom of juist grappige objecten die ik zie in het dagelijks leven of een film. Daarnaast haal ik veel inspiratie uit mijn werk als interieurontwerper.”

Maquette hoekje 

Beeld Maquette hoekje van Erik.

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

“Het woord design klinkt voor sommige mensen erg zwaar. Ik spreek bij mijn eigen ontwerpen ook niet over design meubels maar over mooie ontwerpen. Iedere gebruiker geeft er zijn eigen waarde aan. De kracht van een goed ontwerp zit hem voor mij in de eenvoud. Met opmerkingen als “dat ziet er zo simpel uit, dat had ik wel kunnen bedenken” heb ik dus ook niet zoveel.”

Salontafel bijzettafel Level

Beeld Salontafel / bijzettafel Level.

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

“Het ontwerp van de Level tafels is de eerste van mijn ontwerpen die opgenomen is in de collectie van een fabrikant, Odesi uit Den Haag. Daar is het vorig jaar een beetje mee van start gegaan. Nadat ik een aantal foto’s van de eerste prototypes op internet had geplaatst kreeg ik binnen de kortste keren reacties vanuit de hele wereld, van Australië en Canada tot Noorwegen. Daarna kwam ik snel in contact met Odesi en zij reageerden erg enthousiast op mijn ontwerp. De Level is een mooie weerspiegeling van mijn ontwerpstijl.

Daarnaast ben ik zeker ook trots op mijn nieuwste ontwerp de Sparkle lampen. Voor dit ontwerp ben ik midden in de nacht even uit bed gegaan om een snelle krabbel op papier te zetten met het idee. Na een aantal testen te hebben gemaakt met het materiaal en een laser apparaat kwam het tot een verrassend mooi eindresultaat. Een lamp waarbij de combinatie tussen het metaal en het hout fineer voor een erg warme en luxe uitstraling zorgt. Door de kleine cirkelvormige openingen die in het fineer zijn gelaserd komt een zachte gloed naar buiten die zorgt voor een intieme sfeer.”

Hanglamp Sparkle

Beeld Hanglamp Sparkle.

 

Wat is je ultieme droom?

“Mijn grootste droom is dat ik al mijn creativiteit kan stoppen in het ontwerpen van nieuwe producten en daarmee mijn eigen zaak sterker in de markt kan zetten. Ik geloof sterk in kruisbestuiving tussen verschillende mensen en zou dus ook het samenwerken met andere partijen, zoals met Odesi, verder uit willen breiden. Maar ook een samenwerking met een andere ontwerper staat nog op mijn lijstje.”

Tafellamp Tipi

Beeld Tafellamp Tipi.

 

Wat is jouw tip aan Erik?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Erik. Heeft hij goud in handen? Wat zou je hem als tip voor de toekomst willen meegeven?


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.