Copenhagen in Parijs: nieuwe kleuren en producten

Posted by Jelena Brillenburg Wurth-Visser in Interieurtrends

Parijs is altijd een goed idee! Zeker tijdens Maison & Objet en Paris Design Week. Dagen om volop mooie merken en nieuwe kleuren en materialen te spotten. Normann Copenhagen showde kleur én styling.

Normann Copenhagen vazen

Foto: Normann Copenhagen vaas Nyhavn in verschillende maten en kleuren

Bijzettafel Block

Bijzettafel Block van Simon Legald is een mobiele tafel met een lichte uitstraling. Het is een heel divers meubel dat je voor veel doeleinden kunt gebruiken. In de essentie ontwerpt Simon Legald voor de verkoop en het gebruik, zijn ontwerpen zijn daarom niet alleen functioneel maar tevens heel esthetisch. Block is in drie nieuwe kleuren gelanceerd; zwart, wit en koraal. Bijzettafel Tablo, op de foto rechts, was tot voor kort alleen rond beschikbaar maar is er nu ook rechthoekig in twee formaten.

Normann Copenhagen bijzettafel

Foto links: Normann Copenhagen bijzettafel Block in de nieuwe kleur Coral
Foto uiterst rechts: Normann Copenagen bijzettafel Tablo
 

Ik was erg gecharmeerd door de styling op de stand van Normann Copenhagen. Overal stonden verweerde terracotta potjes met vetplanten in diverse maten. Dit is echt het nieuwe groen voor je interieur.

Kandelaar Lumberjack

Uit één stuk massief hout worden deze nieuwe kandelaren gemaakt. Zoals houthakkers (lumberjacks) langzaam het hout weghakken op één punt tot een boom balanceert op een dunne basis, hebben deze kandelaren slanke, gebogen tailles die contrasteren met het solide hout. In de bodem zit een gewicht dat de kandelaar stabiel op tafel laat staan. Deze kandelaar is straks verkrijgbaar in drie maten en zeven kleuren. Je kan dus geheel je eigen stijl kiezen.

Normann Copenhagen kandelaar

Foto: Normann Copenhagen Kandelaar Lumberjack in diverse kleuren en maten

 

Poef Sumo

Poef Sumo behoorde al tot het assortiment van Normann Copenhagen, maar is nu uitgebracht in een mooie dieprood. Een rood dat we overigens veel zagen in Parijs, maar daarover later meer. Een poef is ook al zo'n multifunctioneel meubelstuk; te gebruiken als voetenbank, extra zitplaats of als oogstrelend element in je slaapkamer of de hal. Ook de nieuwe kandelaar Folk is in deze nieuwe tint te krijgen. Deze kandelaar is met bijpassende tray uitgebracht in drie formaten.

Normann Copenahgen poef

Foto links: Normann Copenhagen poef Sumo in de nieuwe kleur rood
Foto rechts: Normann Copenhagen kandelaar Folk

 

Lamp Shelter

Een mooie en sierlijke staander is de nieuwe lamp Shelter. Zoals de naam al prijs geeft, beschermt deze grote kap tegen scherp direct licht maar de binnenkant van de kap is wit waardoor de reflectie van het licht wel optimaal is. De lamp is er in twee maten, een tafel- en een stand model. Shelter is gemaakt van staal in twee kleuren, zwart of mineraal grijs.

Normann Copenhagen lamp Shelter

Foto: Normann Copenhagen lamp Shelter in kleur limestone, vaas Nyhavn en spiegel

 

Op deze kast staat ook de vaas Nyhavn. Deze nieuwe vaas is, zoals te zien in het openingsbeeld, in drie verschillende formaten uitgebracht. Elk formaat wordt in twee verschillende kleuren verkocht.

Binnenkort zijn veel van deze producten te krijgen bij Flinders, hou de site in de gaten!


Jelena is interieur professional bij Ruim. Daarnaast geeft ze workshops, trainingen en bezoekt ze beurzen. Haar ervaringen op het gebied van inrichting en nieuwe woontrends deelt ze met je via Flinders Magazine.