Branche interieurstylisten krijgt keurmerk

On posted by Geert-Jan Smits in Interieurtrends

De beroepsvereniging voor interieurstylisten, CRISP, laat weten dat er een keurmerk komt. En dat is een goed initiatief, want nu kan het kaf van het koren worden gescheiden. Moge de ware interieurstylist opstaan!

Flinders en CRISP

Flinders werkt samen met interieurstylisten die zijn aangesloten bij CRISP. Iedereen kan via onze website eenvoudig een CRISP stylist naar keuze vinden. Zo vind je op onze website van elke aangesloten stylist het CV en de NAW gegevens. Flinders hoopt zo stylingadvies voor iedereen bereikbaar te maken. De consument bepaalt zelf hoeveel stylingadvies hij of zij wilt met één van onze vier stylingpakketten. Er is al advies vanaf €75!

Flinders styling pakket

Keurmerk voor kwaliteit

CRISP heeft momenteel ruim 200 leden en vindt het belangrijk dat het vak stylist serieus wordt genomen. 'En met een keurmerk kunnen wij de kwaliteit en professionaliteit van de stylisten waarborgen', aldus Marie-Gon, voorzitter van CRISP. 'Zo kunnen we veel beter onderscheid maken met de hobbyisten en het vak verder professionaliseren.'

Flinders in the city - Crisp- Design voor ieder interieur

Interieurstylisten en vastgoedstylisten

In het tweede kwartaal van 2011 zal de eerste lichting stylisten een keurmerk kunnen aanvragen en worden beoordeeld (op portfolio, referenties, CV, opleiding, ervaring etc.). De vereniging heeft ervoor gekozen om met twee verschillende keurmerken te starten: een keurmerk voor interieurstylisten en één voor vastgoedstylisten. De stylisten worden beoordeeld door specialisten uit de branche. Zij kijken onder meer naar de opleiding & ervaring (minimaal twee jaar), het portfolio (minimaal 10 opdrachten uitgevoerd), de competenties en de referenties van de betreffende stylist.

Het keurmerk is niet verplicht voor leden van CRISP, maar de keurmerkstylisten zullen wel 'de eredivisie' gaan vormen van de vereniging. Het keurmerk geldt voor drie jaar. Voor meer informatie, ga naar www.crisp-stylisten.nl