Binnenkijken bij Studio Brenstijl

Posted by Sabine Meekel in Interieurtrends

Maak kennis met Brenda Scholtes, eigenaresse en oprichter van Studio Brenstijl. Studio Brenstijl is een samenvoeging van haar eerdere bedrijfjes Brensel Fotografie en Brenstijl, beiden uitgegroeid van hobby tot onderneming. Naast prachtige fotoreportages maakt Brenda ook hippe woonaccessoires met een Scandinavische uitstraling. Deze passen perfect bij haar eigen interieur, dat eens in de zoveel tijd op de schop gaat. Vandaag laat ze ons het resultaat zien van de meest recente metamorfose. Enjoy! 

Binnenkijken bij Studio Brenstijl
Beeld Binnenkijken in het huis van Brenda, eigenaresse van Brenstijl. Rechts zie je de stoere Vitra Eames DSR stoel in tweevoud.

De eerste stap

Ons interieur is al diverse keren omgegooid. We begonnen toen we hier net kwamen wonen met een donkere grijs groene muur. Deze kleur had ik ooit in de VT wonen gezien, en het deed me denken aan zo’n ouderwetse gymzaalkleur. Ik vond hem prachtig en kreeg ook heel veel complimenten over de kleur op onze muur, maar omdat het toch best wel een groot gedeelte was maakte het 't best donker in huis. En ik wilde juist meer licht! Na wat jaartjes heb ik besloten voor lichter te gaan en het grijsgroene maakte plaats voor mintgroen. Ik had echt een mint fase. Alles was mint! Kussens, accessoires, een nieuwe lamp en dus ook de muur.

HK Living mint lamp
Beeld De mintkleurige lamp van HK Living waar Brenda vorig jaar nog helemaal weg van was.

Move over, mint

En dan krijg je ineens een afkeer en wil je alles neutraal, want kleuren moet je kunnen toevoegen of verwijderen, en dat ging niet met mijn muur. Op zolder stond nog een mooie emmer met witte muurverf, dus daar ging ik weer. Dag mint, hallo, witte muur! Ook stond er nog een emmer antraciet en daarmee heb ik een klein muurtje in de woonkamer geverfd. Toch een beetje ‘kleur’. De beste keuze ooit! Het is licht, de bank staat ook weer ‘normaal’ bij deze kleur op de wand en het beeld wat ik voor ogen had was daar. Natuurlijke tinten, echt een heerlijk thuisgevoel kreeg ik erbij en ben er nog steeds erg blij mee! Heerlijk licht in huis en het heeft alle elementen die ik graag terug zou willen zien in huis.

Antraciet muur
Beeld Het antraciet op de kleinere muur zorgt voor een mooi contrast met de witte wanden.

Bank
Beeld De bank komt veel beter tot zijn recht tegen de witte muur. 

Kast voor de kinderhoek

Ook houd ik zelf erg van stoere elementen in huis. Toen ik dan ook een lockerkast kon overnemen in stoer grijs maakte dat mijn inrichting  helemaal af. Bovendien hadden we voorheen nooit een kast in de woonkamer, maar met al dat speelgoed was dat op een bepaald moment wel een fijn idee. De kast staat dan ook in de ‘kinderhoek’. We hebben leuke magnetische blaadjes die we aan de kast kunnen hangen, en de kleine man vind het ook leuk om zo af en toe mee te spelen. Ideaal zo’n kast!

Lockerkast
Beeld De stoere grijze lockerkast met vriendelijke Gispen Leaves magneetjes.

Tekst kinderkamer
Beeld Een betere tekst kun je niet bedenken voor de kinderhoek!

Finishing touch

Het Block vloerkleed van House Doctor stond ook al hoog op het verlanglijstje. Prachtig mooi kleed met een te gekke print en in de kleuren zwart wit. De koeienhuid heeft plaats gemaakt voor dit mooie kleed, wat de woonkamer, en dan met name het zitgedeelte, een totaal andere sfeer geeft. Een paar bijzettafeltjes/krukjes erbij en zitten maar. Industrieel hoort er echt bij vind ik, lekker stoer, en wat oude verweerde accessoires in combinatie met het nieuwe en strakke vind ik fijn. Tot slot heb ik de mintgroene lamp boven de eettafel kunnen verkopen, die hing er immers nog geen jaar... Nu hangt er een prachtige grijs matte HK Living lamp. Totaal verliefd op! En die geweldige industriële uitstraling die er helemaal bij past.

Grijze lamp
Beeld De stoere grijze lamp boven de eettafel geeft een meer industriële look.

Accessoires
Beeld Een paar stoere accessoires maken het geheel af.

Kortom, Ik ga nooit meer ‘grote’ accessoires met kleur aanschaffen, daar heb ik wel van geleerd! Want hoe mooi ook, ik weet dat ik het zat word en gewoon neutraal moet blijven met kleine kleurtoevoegingen. Momenteel is dat koper, en dat geeft een mooie en rustige toevoeging, dat kan ik hebben ;).

[Onder redactie van Sabine Meekel]