Beursbezoek: Marie-Gon in Milaan

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Designliefhebbers van over de hele wereld ontmoetten elkaar vorige week op de 'Salone del Mobile'. Op deze internationale vakbeurs in Milaan presenteren ieder jaar maar liefst 2.500 designlabels, vertegenwoordigers en fabrikanten de nieuwste ontwerpen. Met een oppervlakte van meer dan 230.000 vierkante meter is de Salone del Mobile dan ook de grootste internationale designbeurs! Interieurstyliste Marie-Gon bezocht dit internationale designfestijn en maakte er twee prachtige collages van. Kijk mee!

Collage I: Kleur

Marie-Gon heeft in haar eerste collage alle kleuren samengebracht die zij op Salone del Mobile heeft gespot. En dat zijn er nogal wat! Zo zie je de pasteltinten uit Noord-Europa terug in diverse ontwerpen en doe twee-, drie- of zelfs vierkleurige zitmeubels je aan vroeger denken. 'Kindertijd' is dan ook een trend die op de beurs van Milaan veelvuldig terugkomt. Maar ook de klassieke tinten als goud en koper doen het in 2015 weer hartstikke goed.

Collage Salone del Mobile 2015

Collage II: Materiaal

In de tweede collage maak je kennis met de vele verschillende materialen die te zien waren op de beurs in Milaan. Dit komt overeen met het thema van de 18e editie van de Salone del Mobile, waarin duurzaamheid centraal staat. Niet langer speelt de functie van een designstuk de hoofdrol: de weg van het bedenken en maken daarvan is minstens zo belangrijk. Bovendien zijn Afrikaanse invloeden veel terug te zien, zoals de bongo-vormige kruk en strakke houten meubels. 

Collage Salone del Mobile 2015

Over Marie-Gon

Marie-Gon is al meer dan vijftien jaar werkzaam als interieurstylist. Wat ooit begon als een gok, is nu haar leven. Iedere ruimte betekent een nieuwe uitdaging op het gebied van kleur, styling en inrichting, en die grijpt Marie-Gon met beide handen aan. Door de juiste kleuren uit een palet te filteren en goed te luisteren naar haar opdrachtgevers, zorgt zij ervoor dat ruimtes weer natuurlijk aanvoelen voor hun 'bewoners'. Om inspiratie op te doen bezoekt Marie-Gon het hele jaar door diverse vakbeurzen. Bovendien wisselt ze haar ervaringen uit met mede-stylisten, stagiaires en natuurlijk haar klanten! Kijk voor meer informatie op de website van Marie-Gon

Namens Flinders hebben Geert-Jan (directeur), Ronald (inkoper) en Aimée (interieuradviseur) de Salone del Mobile bezocht. Foto's van hun bezoek volgen zo snel mogelijk!