Beurs in beeld: vtwonen&design beurs

Posted by Sabine Meekel in Interieurtrends

vtwonen&design beurs

Interieurliefhebbers van eigen bodem konden afgelopen week hun hart ophalen. Tegelijk met de start van de officiële woonmaand oktober, begon ook de vtwonen&design beurs in de RAI Amsterdam. Deze designbeurs is als het ware de opvolger van de Woonbeurs, die de afgelopen jaren ook in dezelfde maand en op dezelfde locatie plaatsvond. Maar niet alleen de naam is veranderd. Ook de rest van beurs heeft een bijzonder mooie look gekregen! Was jij tussen 29 september en 4 oktober niet in de gelegenheid om de vtwonen&design beurs te bezoeken? Geen probleem, wij hebben alles voor je vastgelegd. Kijk maar mee!

vtwonen&design beurs
Beeld Feestelijke entree van de vtwonen&design beurs.

Van styling tot slaapkamer

Het leuke is dat de vtwonen&design beurs niet alleen bedoeld is voor 'vakgenoten', maar ook heel interessant is voor een breder publiek met interesse voor interieur en styling. Je kunt hier prima terecht als je inspiratie wilt opdoen voor je eigen woonkamer, het perfecte behang zoekt voor de kinderkamer of nog twijfelt over de inrichting van de slaapkamer. Met name in de grootste hal van de beurs, hal 11, werd veel aandacht besteed aan stijlstudio's, kleuradvies en interieurvragen. 

vtwonen&design beurs
Beeld Een prachtige eetkamer in de kleur 'marsala' met onder andere de Vitra Eames DSR stoelen.

vtwonen&design beurs
Beeld Blauw. Daar kon je dus écht niet omheen op de vtwonen&design beurs! Wat vind je van deze combinatie met zwart-wit?

vtwonen&design beurs
Beeld Of ben jij meer van de flower power? Dit behang is door Graham & Brown ontworpen voor vtwonen. 

Terug naar toen

Eén van de terugkerende thema's op de beurs was terug naar toen. Met een ouderwetse schrijfmachine, klassieke racefiets en zelfs een LP-speler werden diverse kamers omgetoverd tot een retro plek. Tip: deze stijl kun je gemakkelijk combineren met de zwart-wit foto's uit andere stijlen!

vtwonen&design beurs
Beeld Terug in de tijd met deze klassiekers!

vtwonen&design beurs
Beeld Of je 'm nu wel of niet weet te gebruiken, maakt eigenlijk niet uit. Deze ouderwetse oven maakt je keuken sowieso helemaal af!

Zwart-wit denken

Daar is niks mis mee! Dat heeft de vtwonen&design beurs wel duidelijk gemaakt. Wij waren al fan, maar na het zien van deze ideëen is er echt geen houden meer aan. 

vtwonen&design beurs
Beeld Hier zie je maar liefst vijf verschillende zwart-wit behangetjes. Allemaal ontworpen door Graham & Brown!

vtwonen&design beurs
Beeld Ook letters, woorden en zinnen zijn niet meer weg te denken van de muur. Je kon zelfs je eigen zeefdruk maken op de beurs.

vtwonen&design beurs
Beeld Hadden we het al gehad over cijfers op de muur? Ook hier weer in het zwart-wit!

Bloemetjes binnen zetten

We zagen 'm afgelopen voorjaar al voorbij komen: de botanisch-wonen-trend. Haal je deze stijl in huis, dan weet je zeker dat het een fleurig geheel wordt. In deze trend staan planten en bloemen namelijk centraal. En die hebben we maar wat vaak voorbij zien komen op de beurs!

vtwonen&design beurs
Beeld Wie 'botanisch woont', combineert diverse groentinten handig met rieten en houten meubels. 

vtwonen&design beurs
Beeld Liever geen planten all over the place? Dan kun je natuurlijk ook een plaatje van een plant ophangen. 

vtwonen&design beurs
Beeld Bloemen voerden de boventoon op de vtwonen&design beurs. 

Design district

In de Design-hal van de woonbeurs trof je de werken van jonge ontwerpers, bestaande merken en grootheden op het gebied van interieurdesign. Zo stond hier het Eigen Huis & Interieur woonhuis en een selectie van de ontwerpen van Edward van Vliet, die onder andere de mooiste banken bedacht voor het Nederlandse Design on Stock. Vergeet ook de prachtige lampen van Tom Dixon niet! En hé, hangt daar nu een Moooi Carpets vloerkleed aan de muur? 

vtwonen&design beurs
Beeld Prachtige hanglampen van verlichtingspecialist Eikelenboom.

vtwonen&design beurs
Beeld Zowel de Cell Wall wandlamp als de Melt hanglampen van Tom Dixon waren te zien op de beurs. 

vtwonen&design beurs
Beeld En de uitsmijter: het prachtige Garden of Eden Round Netting vloerkleed van Moooi Carpets. 

Kortom, het was weer een feestje om op de vtwonen&design beurs te zijn. Heb jij ook een dagje doorgebracht op de vtwonen&design beurs en mooie beelden om te delen? Laat het ons gerust weten!