&tradition trapt een nieuw seizoen af

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe collectie. Het Deense designlabel &tradition heeft dit maar al te goed begrepen en lanceert dit voorjaar een groot aantal nieuwe ontwerpen. Wat dacht je van de vrolijke True Colors vazen, de prachtige Light Forest hanglampen of het jongste lid van de Fly Sofa-familie? In dit artikel maak je kennis met de nieuwste designtoppers van &tradition. Bovendien laten we zien met welke items de bestaande collectie wordt uitgebreid. En het beste nieuws? Alle ontwerpen zijn al verkrijgbaar in de Flinders webshop!

&Tradition True Colours vazen
Beeld Nieuw promotiemateriaal van designlabel &tradition.

&tradition op de beurs

Kun je je het beeldverslag van IMM Cologne nog herinneren? Op 19 januari 2015 bezocht het team van Flinders deze internationale designbeurs in Keulen en spotte daar de nieuwste ontwerpen van onder andere Petite Friture, Menu en Vitra. Ook het Deense designlabel &tradition showde zijn prachtige collectie banken, verlichting en woonaccessoires. Voordat we je de nieuwe items laten zien, werpen we nog even een blik op de bestaande collectie. Want ook deze kwam aan bod op de beurs! Zo zagen we een geweldige compositie van meer dan twintig &tradition Flower Pot hanglampen en hingen er vijf verschillende varianten van de &tradition Marble light. In één woord: wauw!

&tradition Flower Pot hanglampen
Beeld Beeld De &tradition Flower Pot hanglamp bleef niet onopgemerkt op designbeurs IMM Cologne. 

&tradition Marble Light
Beeld De &tradition Marble Light is gemaakt van echt Italiaans marmer en leverbaar in zes verschillende varianten. 

trendy & traditioneel

Zoals de naam al aangeeft, slaat &tradition een brug tussen modern design en Scandinavische ambacht. Het designlabel staat erom bekend ouderwetse technieken en materialen steeds opnieuw uit te vinden. Neem bijvoorbeeld de Light Forest wandlamp. Dit prachtige ontwerp is onderdeel van de nieuwe collectie en combineert het traditionele koper met hippe 3D printtechnieken. De &tradition Light Forest wandlamp is ontworpen door de Nederlandse Tineke Beunders en Nathan Wierink, ook wel bekend als Ontwerpduo. De Light Forest wandlamp is hun antwoord op het feit dat “lichtpunten nooit zitten daar waar je ze wilt hebben”. De aluminium buizen waaruit de lamp bestaat kun je namelijk alle kanten op buigen. Zo creëer je gemakkelijk je eigen lichtpunten!

&tradition Light Forest wandlamp
Beeld Met de &tradition Light Forest lamp kun je letterlijk alle kanten uit. 

Sit back &relax

Ook nieuw in de collectie van &tradition is de Cloud serie. Deze reeks zitmeubels bestaat uit een poef, fauteuil, tweezitter en driezitsbank. Bijzonder aan de Cloud meubels is de combinatie van warmte, comfort en elegantie. Zodra je erop gaat zitten, wil je nooit meer opstaan. Tegelijkertijd zorgen de klassieke vorm en het slanke silhouet voor een strakke uitstraling. Bovendien zijn alle meubels uit de Cloud serie verkrijgbaar in vier verschillende kleuren Kvadrat-stof: vulkaanrood, zwartblauw, zandkleur en ivoorwit. Wil jij zo’n prachtige &tradition Cloud Sofa in huis? Nog heel even geduld, de hele serie is vanaf medio juni verkrijgbaar bij Flinders. 

&tradition Cloud serie
Beeld De &tradition Cloud tweezitter, driezitter en poef. 

&tradition Cloud tweezitter
Beeld Plof maar lekker neer op de &tradition Cloud tweezitter. Vanaf medio juni verkrijgbaar bij Flinders!

Van twee walletjes eten

Op de woonbeurs van Keulen zagen we ze al: de True Colours vazen van &tradition. Wat deze woonaccessoires zo bijzonder maakt, is dat iedere vaas uit twee bewerkingen van één en hetzelfde materiaal bestaat. De ene helft van de True Colours vazen is gepolijst en de andere helft geoxideerd. Dat betekent dat er lucht bij is gekomen waardoor het materiaal een roestachtige uitstraling krijgt. De collectie bestaat in totaal uit zeven True Colors vazen van onder andere staal, koper en aluminium. Welke vind jij het mooist?

&tradition True Colours vazen
Beeld De &tradition True Colours vazen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties, waaronder messing/blauw, aluminium/wit en koper/groen.

&tradition True Colours vazen 
Beeld Op de internationale woonbeurs heeft het team van Flinders de True Colours vazen al van heel dichtbij mogen bekijken. 

Nog meer nieuws

Tot slot komt &tradition dit voorjaar niet alleen met nieuwe ontwerpen, maar presenteren zij ook diverse uitbreidingen van de bestaande collectie. Zo kun je de Mayor Sofa nu ook met een lichtgrijze bekleding en onderstel van gerookt eiken bestellen. Gestoffeerde items zijn op voorraad bij &tradition, dus je hebt deze heerlijke driezitter al binnen een week in huis. Dat geldt ook voor de frisse, nieuwe kleuren waarin de & tradition Catch stoel leverbaar is: lichtgroen, roze en donkergrijs. Het Another Rug vloerkleed was al in verschillende afmetingen verkrijgbaar, maar is nu ook te koop in de extra grote maat van 200 x 300 centimeter. En wat dacht je van de Fly Sofa? Deze is nu ook als fauteuil te koop en heet &tradition Fly Sofa SC1. 

&tradition Collectie bij Flinders

Beeld &tradition verrast ons dit voorjaar met een heleboel nieuwe items, zoals:

  1. Mayor Sofa lichtgrijs
  2. Cloud poef ivoorwit (leverbaar half juni)
  3. In Between stoel met zitkussen
  4. Catch stoel lichtgroen
  5. Catch stoel donkerrood
  6. Fly Sofa SC1 donkerblauw
  7. Another Rug vloerkleed amberkleurig

Kortom, er staat ons een fris seizoen te wachten met de nieuwe collectie van &tradition! Kijk in de webshop van Flinders voor alle kleuropties of kom even langs in de winkel