Amy Hunting eettafel en salontafel

On posted by Wilma Korrel in Interieurtrends

De Noorse ontwerpster Amy Hunting bedacht een eenvoudig ogend tafeltje dat je zonder enige moeite van eet- of werktafel kan omtoveren tot salontafel. Het principe is zo eenvoudig dat het bijzonder geschikt is voor als je wat kleiner bent behuisd.

Flinders - Amy Hunting Magnet Table - Design voor ieder interieur

Magnet Tafel

De Magnet Tafel laat zich moeiteloos zonder gereedschap inkorten tot salontafel. En terug. Uitgevoerd in dennenhout is de tafel van eenvoudige vorm, waarbij de blokvormige poten van boorgaten zijn voorzien. Daarin passen de extra pootjes die je horizontaal of verticaal kan plaatsen. Jij bepaalt zelf het model van de tafel! De onderdelen worden op hun plaats gehouden door magneten. Simpel, eenvoudig en daardoor zeer praktisch.

Traditioneel design

Het ontwerp past in de Rooted Design for Routed Living waarbij Poolse en Noorse designers en kunstenaars lokale tradities (of toepassingen) op een hedendaagse manier herinterpreteren. Zo verwijzen de rode en blauwe uiteinden van de poten naar de Noorse nationale vlag. Het dennenhout waarvan deze Magnet Tafel is gemaakt, is de lichtste en meest voorkomend houtsoort in Noorwegen en Polen.

Flinders - Amy Hunting Magnet Table - Design voor ieder interieur

Flinders - Amy Hunting Magnet Table - Design voor ieder interieur

 

Wilma KorrelWilma Korrel is oprichter van Int. Interior Styling & Design een interieuradviesbureau dat adviezen geeft aan particulieren en bedrijven. Dit kan variëren van enkel kleuradvies tot het volledig inrichten, aankleden en verlichten van woning of bedrijfspand.