Magis Air-Chair stoel - Het verhaal

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Magis Air-Chair stoel staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Magis Air-Chair stoel.

Scheef en recht in één

De Magis Air-Chair stoel is scheef en recht tegelijk. Zijn rechte voorpoten en scheve achterpoten geven de stoel een grappige draai aan tafel. De stoel zorgt ervoor dat je goed aan tafel zit en rechtop kunt zitten. Bekijk de stoel hieronder.

Aor-Chair stoel van Magis - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Air-Chair stoel van Magis.

Zo licht als lucht

Air-Chair: It's all in the name. De stoel is zo licht als lucht en stapelbaar. Hierdoor is ie handig in gebruik en makkelijk op te bergen. De Air-Chair stoel heeft ook een variant met armleuningen: de Air-Armchair stoel. Je kunt aan de rechte voorpoten en scheve achterpoten zien dat het familie is van elkaar is. En er hoort er nog een bij de familie: de Folding Air-Chair klapstoel.

Air-Chair stoel van Magis - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Air-Chair opgestapeld.

Air-Chair stoel van Magis - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Air-Armchair stoel.

Air-Chair stoel van Magis - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Folding Air-Chair klapstoel.

Handig voor buitengebruik

De Magis Air-Chair stoel is gemaakt van polypropyleen (kunststof). Dat betekent dat de stoel ook geschikt is voor buiten. Als het geregend heeft en je hebt ze niet op tijd binnengezet hoef je je geen zorgen te maken. De regen loopt namelijk zo weg door het gaatje in de zitting. Dus na een buitje kun je zo weer buiten zitten als je wilt :-).

Air-Chair stoel van Magis - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Air-Chair stoel buiten.

Magis en Jasper Morrison

Jasper Morrison is een Engelse ontwerper die voor verschillende grote namen designproducten heeft ontworpen. Bijvoorbeeld voor Alessi, Artifort, Vitra, Flos en Moooi. En Magis kunnen we ook aan het lijstje toevoegen. Naar eigen zeggen is zijn stijl simpel. Ons antwoord daarop? Less is more.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 - 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.