3 x nieuws van Normann Copenhagen

On posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Normann Copenhagen, het hippe merk uit Denemarken, lanceert dit jaar een mooie loungestoel, handige opbergbakjes en een nieuwe eetkamerstoel. Prachtige producten, die zeker je aandacht verdienen. Kijk mee naar de beelden die we onder andere op de designbeurs in Parijs maakten.

#1 Loungestoel Era

Loungestoel Era kent vele verschijningsvormen. Hoge of lage rugleuning, texielen of lederen bekleding, houten of stalen onderstel, schommelstoel of vier poten... Je zou haast denken dat ontwerper Simon Legald geen keuzes kon maken achter zijn ontwerptafel. Maar het zit zo: het was juist zijn bedoeling om in te spelen op de trend waarin we een persoonlijke stempel op ons interieur willen drukken. Door de vele opties heb je het idee dat je je eigen loungestoel samenstelt, die toevallig perfect in je huis past.        

Loungestoel Era schommelstoel
Beeld Loungestoel Era met stalen schommelonderstel (op MAISON & OBJET Parijs).


Beeld Loungestoel Era met brede houten poten (op MAISON & OBJET Parijs).


Beeld Loungestoel Era met voetenbank en in verschillende uitvoeringen.

#2 Pocket Organizers 

Mooie opbergruimtes aan de muur creëer je met de Pocket Organizers. Het zijn een soort bakjes van kunststof die je aan de muur bevestigt. Er zijn vier verschillende formaten – Pocket 1, Pocket 2, Pocket 3 en Pocket 4 – en vier kleuren. Wat kun je er zoal in doen? Nou, meer dan je zo denken zou, want ze zijn zowel geschikt voor functioneel gebruik als ter decoratie. Handig is bijvoorbeeld om ze in de keuken of badkamer op te hangen en er allerlei gebruiksvoorwerpen in te doen  zoals tafelgerei of toiletartikelen. Je kunt ze ook ter decoratie ophangen in de woonkamer en er plantjes in doen, of mooie accessoires, bijvoorbeeld.

Normann Copenhagen Pocket Organizer
Beeld Pocket Organizers met tafelgerei (op MAISON & OBJET Parijs).

Pocket Organizers
Beeld Pocket Organizer met accessoire.

Normann Copenhagen Pocket Organizers met planten
Beeld Pocket Organizer met planten erin (op MAISON & OBJET Parijs). 

#3 Eetkamerstoel Form

Eetkamerstoel Form oogt minimalistisch met een zitting van kunststof met houten poten. Het uiterlijk van de stoel past goed binnen het populaire rijtje van de Hal-stoel van Vitra en de About a Chair 12-stoel van HAY. Afwijkend is het onderstel, dat door de spijlenconstructie wel wat weg heeft van een barkruk. Grappig detail is ook dat de zitting nog een klein stukje doorloopt in de stoelpoten, alsof ze naadloos in elkaar overgaan. De Form-stoel is er mét (verkrijgbaar vanaf januari 2015) en zonder armleuningen.

Normann Copenhagen Form stoelen 
Beeld Form-stoel in verschillende uitvoeringen.

Normann Copenhagen Form stoelen
Beeld Eetkamerstoel Form met en zonder armleuningen (op MAISON & OBJET Parijs).

Normann Copenhagen Form-stoelen en Form-tafel
Beeld Form-stoelen om de Form-tafel.

Geïnspireerd geraakt door deze nieuwe producten? Bekijk de hele collectie van Normann Copenhagen