2015: De hoogtepunten van Flinders

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Wat heeft jouw favoriete woonwinkel ook alweer bereikt, gehaald en gedaan in 2015? Kijk mee met het Flinders Jaaroverzicht en beleef de verhuizing, de feestelijke opening en alle andere hoogtepunten nog een keertje met ons.

Januari

Op 2 januari 2015 was het dan eindelijk zover: na een grondige renovatie van de Affuitenhal, zoals het pand heet waar Flinders nu gevestigd is, kon de verhuizing beginnen. In slechts een paar dagen tijd werd de gehele voorraad overgeheveld, de showroom ingericht en natuurlijk het personeel verplaatst.

Januari
Beeld
Van het overvolle magazijn op de oude locatie in Amsterdam (links) naar het nog te vullen magazijn in Zaandam (rechts).

Ook bracht een aantal Flinders medewerkers een bezoekje aan de designbeurs ‘IMM Cologne’ in het Duitse Keulen. Hier worden ieder jaar de nieuwste collecties gepresenteerd van de grootste designmerken.

Januari
Beeld Sfeerimpressie van het bezoek aan IMM Cologne. 

Februari

Februari stond in het teken van vernieuwing. Niet alleen spotten we de laatste woontrends op accessoirebeurs showUP, ook was de nieuwe winkel voor het eerst open voor publiek en kregen we er een fantastisch, Italiaans designmerk bij in de collectie: MDF Italia.  

Februari
Beeld
De redactie van Flinders deed inspiratie op bij accessoirebeurs showUP.

Fberuari
Beeld
De eerste beelden van de nieuwe Flinders Winkel in Zaandam.

Maart

De lente liet dit jaar lang op zich wachten. Niettemin lanceerde Flinders een nieuwe tuincollectie én ging onze office manager Koen een heerlijke samenwerking aan met de Bakery Institute. En weet je nog dat oud-werknemer Daniel Christiani kwam vertellen over ‘zijn’ tijd in de Affuitenhal, meer dan 40 jaar terug?

Maart
Beeld Maart in één oogopslag: the Bakery Institute, de heer Christiani en het eerste artikel over de tuin. 

Maar er was meer! Flinders was afgelopen maart namelijk de eerste woonwebwinkel die Europese designmeubels rechtstreeks aan de Chinese consument ging leveren. Dit werd mogelijk gemaakt door een joint venture met het Nederlandse bedrijf Playhead China. Een mijlpaal!

Maart
Beeld
De samenwerking tussen China en Flinders is beklonken.

April

Eindelijk, zon! Vanaf april genoten we volop van het terras voor de winkel aan de Hemkade. Ook bezocht Flinders-directeur Geert-Jan de internationale meubelbeurs in Milaan en voegden we prachtige, handgemaakte lampen van Secto Design toe aan ons assortiment.

April
Beeld Van boven naar beneden: Secto Design, het terras van Flinders en beeldmateriaal van ons bezoek aan Salone del Mobile in Milaan. 

Mei

In mei lanceerde Flinders een bijzondere collectie eettafels, namelijk de Helsinki, Oslo en Stockholm tafel. Deze unieke tafels werden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Bovendien geef je je eigen tafel zelf de finishing touch door deze te bewerken met één van de verschillende oliën.

Mei
Beeld
De Flinders tafel in de showroom.

Juni

Op 3 juni gaf Flinders het grootste feest van het jaar. Op deze dag werd ons pand aan de Hemkade namelijk officieel geopend door de wethouder van Zaandam. Met meer dan honderd genodigden hebben we dit natuurlijk goed gevierd.

Juni
Beeld
De wethouder van Zaandam krijgt de schaar overhandigd waarmee hij het lint officieel zal doorknippen (boven).

De officiële opening van Flinders viel samen met het evenement Design District, dat ook plaatsvond op het Hembrugterrein. Verder presenteerde Flinders de Out of the Box kast aan het publiek en bracht de burgemeester een bezoek aan ons pand.

Juni
Beeld De Out of the Box kast (links) werd door Floris Hovers speciaal voor Flinders ontworpen. Rechtsonder: de burgemeester op bezoek bij Flinders. 

Juli

In de doorgaans rustige maand juli breidde Flinders haar assortiment uit met de designmerken Moooi Carpets, Bloomingville, Arper en Ay Illuminate. Ook zagen we allerlei producten uit de Flinders webshop terug in vtwonen en zetten we een Ferm Living winactie op touw. Wat nou, rustige maand?

Juli
Beeld De Easy Chair van Magis en de Ferm Living Triangle mand werden onder andere genoemd in het tijdschrift vtwonen (links). Rechts een sfeerbeeld van het nieuwe merk Ay Illuminate. 

Augustus

In augustus zette Flinders twee bijzondere stappen. Ten eerste ging Oscar Diele, een grote naam in de e-commerce wereld, op 1 augustus bij ons aan de slag als operationeel directeur. Hij heeft vanaf dat moment de leiding over de afdelingen Logistiek, Marketing en Klantadvies.

Augustus
Beeld Oscar Diele is op 1 augustus in dienst getreden bij Flinders.

Daarnaast opende Flinders op 22 augustus een tweede woonwinkel. De shop-in-shop ‘Stijl Fine Living by Flinders’ werd in samenwerking met modeketen Stijl Maastricht gerealiseerd en is gevestigd in Maastricht. Designliefhebbers kunnen hier terecht voor de mooiste producten van onder andere HAY, &tradition en Normann Copenhagen.

Augustus
Beeld De opening van Stijl Fine Living by Flinders op 22 augustus was een groot succes. 

September

In september werd het startsein gegeven voor het verlichtingsseizoen. Daarom bezocht Flinders vakbeurs Maison & Objet in Parijs en ontdekte de nieuwste trends op dit gebied. Maar ook een middagje in het Andaz Amsterdam Hotel en een samenwerking met het tijdschrift De Smaak van Italië kwamen voorbij.

September
Beeld Links zie je beelden van ons bezoek aan het designhotel Andaz Amsterdam Prinsengracht, ontworpen door Marcel Wanders. 

Oktober

Oktober stond in het hele land ook wel bekend als dé woonmaand, dus ook bij Flinders. Denk aan de vtwonen&designbeurs, de Dutch Design Week, woontips op Facebook, en nog veel meer. Tel daar de Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf bij op en je begrijpt: het was een drukke maand!

Oktober
Beeld
Een groot aantal van de lampen die je tijdens de Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf kon bestellen, werden door Flinders geleverd. Drukte in het magazijn, dus!

Oktober
Beeld 
Veel inspiratie opgedaan tijdens de vtwonen&designbeurs, de voormalige Woonbeurs.

November

Ook de maand november kende vele hoogtepunten voor (het team van) Flinders. Zo bezochten we een bijzondere thema-avond van verlichtingsmerk Flos, organiseerden we zelf in samenwerking met Pastoe een adviesdag en gingen we langs bij ELLE Decoration Live.

November
Beeld Bezoek aan de Pastoe Factory Sale (linksboven), het ELLE Decoration Live evenement (linksonder) en Castiglioni voor Flos (rechts). 

En wat dacht je van een zeer geslaagde strategiedag? Tijdens deze bijeenkomst maakten de directeuren van Flinders ook nog eens bekend een miljoen (!) euro aan groeigeld te hebben opgehaald waarmee de expansie naar Duitsland doorgezet kan worden.

November
Beeld Het resultaat van een zeer geslaagde Strategiedag met het hele team.

December

Natuurlijk stond de laatste maand van 2015 in het teken van cadeaus, versiering en feestelijkheden. We lieten je vijf officiële (en beetje vreemde) kersttrends zien en namen je mee naar de boekpresentatie van Marcel Wanders in de Moooi showroom.

December Beeld Van gekke kersttrends tot een bezoek aan de Moooi showroom: ook in december hebben we niet stilgezeten.

Tot slot presenteerden we een heleboel nieuwe merken, collecties en producten. Neem de Lampe Gras verlichting van DWC éditions en de Restore opbergmanden van Muuto. Ook voor 2016 hebben we weer veel moois voor je in petto! Wil je op de hoogte blijven? Lees dan het Magazine, volg ons op Facebook of Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Een fijne jaarwisseling!