Normann Copenhagen op de Salone del Mobile

On posted by Wendy Schouten in Design Producten

Op de Salone del Mobile 2011 presenteerden een aantal Scandinavische designlabels hun producten. Onze aandacht werd getrokken door Normann Copenhagen, die op de beurs de kans greep zijn nieuwste producten aan het publiek te tonen. Hieronder een greep uit de nieuwe collectie van Norman Copenhagen.

The Knot

Deze gedetailleerde stoel is gemaakt van beukenhout en touw. De Japanse ontwerper Tatsuo Kuroda weet met de Knot chair een perfecte combinatie van Aziatisch en Deens design te maken. Opvallend aan het ontwerp is het evenwicht tussen strak en elegant. De zacht gebogen lijnen van de leuningen en poten geven hem een sierlijk en toch stevige uitstraling. Een stoeltje dat wij zeker willen uitproberen.

Knot
Foto: De bezoekers bij Normann Copenhagen zouden de Knot graag even uitproberen.

Knot
Foto: De gedetailleerde afwerking van de Knot.

Bigfoot Chair en Stool

De eigentijdse krukjes Bigfoot Chair en Stool hebben hun naam te danken aan de stevige stoelpoten die aan de onderkant ‘BIG’ uitlopen. De Italiaanse ontwerper Odoardo Fioravanti mocht zijn ontwerp voor Normann Copenhagen in zijn geboorteland tentoonstellen. Als je het ons vraagt zal dit stoeltje binnen no-time over de hele wereld te zien zijn.

Bigfoot
Links: Ontwerper Odoardo Fioravanti op zijn Bigfoot Bar Chair
Rechts: De Bigfoot stool (zwart, zwart) en de Bigfoot chair (zwart, naturel)

Bigfoot
Foto: En zo eenvoudig steekt dit design in elkaar.

Big en Little Claus in nieuwe kleuren

De Little Claus en Big Claus zijn door Normann Copenhagen in een nieuw jasje gestoken. Met een fel turquoise kleur zijn de bankjes niet te missen op de beurs. Ontwerper Søren Ulrik Petersen baseerde de stoeltjes op het ouderwetse meubilair waar vaklieden hun handwerk op maakten. Het resultaat was een bankje en een stoeltje dat zowel voor volwassenen als voor kinderen zeer geschikt is.

Tot voor kort waren de bankjes alleen verkrijgbaar in zwart en wit. Niet geheel kindvriendelijke kleuren. Wij zijn dan ook erg blij deze vrolijke kleur op de Big en Little Claus te spotten op de Salone del Mobile.

Little Claus en Big Claus
Links: Little Clause en Big Claus in zwart en wit.
Rechts: De Italiaanse Salesmanger van Normann Copenhagen, Iben Andresen, showt de nieuwe kleur van de Little en Big Claus.

Little Claus en Big Claus