Werkplek aan huis: orde op zaken

Door Renée IJzerman in Indeling & styling

Een werkplek aan huis heeft zijn voordelen. Het gevaar is alleen dat de scheidslijn tussen werk en thuis vertroebelt. Rondslingerende paperassen en elektronische apparaten moeten pas op de plaats maken als je werk erop zit. Zie hier slimme opbergoplossingen in een designjasje.

Werkplek: ingeklapt staat netjes

Een sterk staaltje design, dit inklapbureau van Arco. Als je werk klaar is, klap je zowel je laptop als je werkplek dicht. Hij kan worden ingeschoven tot een gesloten doos, half zo groot als het werkblad. Zo bespaar je een hoop ruimte én alles is gelijk uit het zicht.

Arco deskbox sfeer

Foto: Arco Deskbox € 835,-
 

Vaste stek in je werkplek

Lees je documenten en boeken op een tablet of op papier? In beide gevallen geldt een antieke opruimregel: geef dingen een vaste plek. Royal VKB introduceert de Table Island-opberger. De opberger bevat meerdere vakken, dus naast je tablet kun je hier nog andere zwervende spullen kwijt. Hij is gemaakt van kurk en verkrijgbaar in bruin en zwart. Ook het stijlvolle Crossdock mediarek van Functionals is geschikt om naast je tablet nog wat boeken of documenten op te bergen. Dit rek is gemaakt van aluminium, chroom en hout.

tablets werkplek 2013

Foto 1: Royal VBK Table Island opberger € 39,95
Foto 2: Functionals Crossdock mediarek € 345,-
 

Werkplek: papier hier

Natuurlijk, stapelbare brievenbakjes kun je ook bij de kantoorwinkel op de hoek kopen. Maar zou het niet veel leuker zijn als hij van eikenhout gemaakt is, en vanbinnen geel, blauw of turquoise is? Voilà: de letter tray opbergbak van Ferm Living. Geschikt voor alle schrijfsels, brieven en documenten op en rond je werkplek.

letter tray ferm living

Foto: Ferm Living Letter Tray opbergbak € 34,00

 

De Stuff opbergbox van Hay is er voor de rigoureuze opruimer. Hopla, alles in de box en morgen weer verder.

Foto: Hay Stuff opbergbak € 73

 

Werkplek: aan de muur

En dan tot slot: boeken. Je werkpek heeft een plek nodig waar je je boeken kwijt kan. Nu zijn er boekenplanken en design boekenplanken. Wij van Flinders gaan vanzelfsprekend voor het laatste. Kartell bijvoorbeeld ontwierp de Bookworm plank: een golvend design boekenrek dat je in de gewenste vorm aan de muur kunt bevestigen. Gemaakt van PVC en verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

 

 Foto: Kartell Bookworm kast € 273,-

 

Wat meer ingetogen is het prachtig Storylines-rek van Frederik Roijé. Het lijnenspel vertelt zijn eigen verhaal en vervult tegelijkertijd een praktische opbergfunctie voor je werkplek. Hij is vervaardigd van gepoedercoat metaal en wordt geleverd in de kleuren wit, blauw en zwart.

 storytelling rek

 Foto: Frederik Roijé Storylines tijdschriftenrek € 199,-