Persbericht: Maand september toont forse stijging in meubelomzet

Door Ilse Severijnen in Flinders Nieuws

In de maand september van dit jaar is de meubelomzet bij woonwinkel Flinders met 24% gestegen ten opzichte van augustus 2013. Dit duidt op een stijgend consumentenvertrouwen en een langverwachte verbetering in de woonbranche.

De Vereniging Eigen Huis bracht vandaag naar buiten dat de woningmarkt herstelt. Het vertrouwen is in september van dit jaar voor de negende maand op rij gestegen. De index die Eigen Huis met de TU Delft maakt, klom van 70 in augustus naar 73 in september. Tevens stabiliseren de prijzen van verkochte woningen. “Particulieren krijgen het vertrouwen in de huizenmarkt terug,” aldus Geert-Jan Smits, directeur van woonwinkel Flinders. “En dat zien we nu terug in een stijging van de woonuitgaven.”

De verkopen van met name verlichting van Artemide, Foscarini en Moooi (+ 25%) en woonaccessoires van Ferm Living, Muuto en Vitra (+ 21%) zitten in de lift. Consumenten doen beduidend meer uitgaven voor in en om het huis. Daarnaast ligt het gemiddelde bonbedrag in september 19% hoger dan de maand ervoor. De Nederlandse consument geeft volgens de verkoopcijfers van Flinders de voorkeur aan duurzame woonartikelen die langer meegaan. “Met name verlichting en woonaccessoires van hout, koper en keramiek doen het momenteel erg goed,” aldus Smits.

Over Flinders

Flinders is een winkel waar consumenten en bedrijven eenvoudig designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om design voor iedereen toegankelijk te maken. Dit doet zij online met een webshop en een eigen online magazine, en offline met drie cafés in Amsterdam en Groningen. Flinders café is een nieuw concept in de designbranche. Flinders is tweemaal op rij door Sanoma verkozen tot de Beste Woonwebshop van Nederland.

 

September omzetstijging Homepage Flinders