Flinders breidt assortiment uit met design iconen

Door Geert-Jan Smits in Flinders Nieuws
Persbericht
19 juli 2011
Flinders breidt assortiment fors uit met design iconen
 

Designwinkel Flinders groeit maandelijks met meer dan 50%. Dat doet zij via haar webwinkel, het eigen online magazine en Flinders Café. Maar ook door het continu vergroten van haar assortiment. In juli zijn de topmerken Driade, Hay en Magis toegevoegd.

"Sinds de start in januari 2011 is Flinders hard gegroeid", aldus Geert-Jan Smits, oprichter van Flinders. "Het assortiment begint nu vorm te krijgen met een sterke focus op drie landen: Nederland, Italië en Denemarken." De merken van Flinders geven de consument een compleet overzicht van hedendaags betaalbaar design. Met als nieuwste merken Driade, Hay en Magis.

Driade

Driade is de Italiaanse fabrikant van tafels, stoelen, banken en serviezen en is sinds 1968 actief. Vanaf het begin werkt Driade met designers die voorop lopen en nieuwe technieken toepassen. Meer dan 60 ontwerpers zijn verbonden aan Driade, zoals Philippe Starck, Ron Arad en Christophe Pillet.

Hay

Hay is een jong Deens designlabel dat in 2002 is gelanceerd. Hay heeft de ambitie om Deens design een boost te geven en weer net zo succesvol te maken als het in de jaren '50 en '60 was, maar dan met een moderne twist. Hee Welling en Scholten & Baijings zijn bekende ontwerpers van het merk.

Magis

Magis is opgericht in 1976 in Noord-Italië en exporteert tegenwoordig 80% van haar productie naar 70 landen. Het bedrijf werkt met top designers als Jasper Morrison, Konstantin Grcic en Ron Arad en staat ook open voor jong talent.

Flinders - Hay Driade Magis - Design voor ieder interieur

Over Flinders

Flinders is een winkel waar consumenten en bedrijven eenvoudig designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om design voor iedereen toegankelijk te maken. Dit doet zij online met een webshop en een eigen online magazine, en offline met het Flinders Café. Flinders Café is een nieuw concept dat wordt geëxploiteerd samen met de Coffee Company

-Einde bericht-

Flinders
Meester Treublaan 18
1097 DP Amsterdam
+31 (0)20 3030 630
www.flinders.nl
Flinders BV | Geert-Jan Smits | Tel 020 – 3030 630
 

Voor een interview met de initiatiefnemer of meer informatie over Flinders kunt u contact opnemen met: